El president del FC Barcelona, Joan Laporta, i l’entrenador del primer equip, Xavi Hernández, han explicat els motius de la continuïtat del tècnic dirigint el Barça. Laporta ha estat el primer a agafar la paraula i ha deixat clar quins són els motius perquè continuï. Pel president, una de les raons principals, és que “l’estabilitat és molt important en els projectes”.

Laporta aposta per l’estabilitat

Joan Laporta ha repetit diverses vegades la paraula estabilitat, ja que segons ell és clau “perquè arribin els èxits”. El president s’ha mostrat “satisfet” perquè Xavi segueixi dirigint l’equip la temporada que ve. I ha explicat que Xavi aquest dimecres “li va transmetre il·lusió en el projecte, confiança en els jugadors i l’ambició de seguir guanyant”. Un còctel d’elements imprescindibles per seguir al capdavant de l’equip.

El president ha donat una altra raó per la continuïtat del tècnic de Terrassa. Aquesta és pel “seu barcelonisme. Xavi sempre mira pel Barça i és una bona notícia que continuï”.

Joan Laporta creu que el “projecte ha de seguir guanyant títols”. El president és conscient que aquesta temporada no s’han aconseguit els objectius, “però nosaltres estem convençuts que és la millor decisió i que el projecte serà més guanyador encara”. I ha fet una última petició, i és que “els barcelonistes que creguin en el projecte, perquè és un orgull tenir a Xavi Hernández, una persona excel·lent, com a líder del projecte”.  

La flama de la il·lusió

El president ha explicat que “s’ha encès una flama d’il·lusió entre l’afició” i que aquesta s’ha de mantenir i “per això l’estabilitat en el projecte”. Per Laporta “tenim jugadors joves de present i futur i jugadors d’experiència”. De totes maneres, el president ha dit que hi haurà canvis per millorar tota l’estructura de cara a la temporada que ve.

El màxim mandatari blaugrana també ha volgut deixar clar que en cap moment “Xavi volia cobrar l’any de contracte que tenia signat si no continuava”. Per tant, ha desmentit certes informacions que deien que el tècnic de Terrassa es quedava per una qüestió econòmica.

La roda de premsa íntegre de Joan Laporta i Xavi Hernández

14:03
   

Xavi

“Tots som una família. Masip, també. Confiança en l’àrea esportiva. Hem parlat de coses transcendents per ser una família”. 

14:02
   

Xavi

“El més important és que hem decidit continuar la temporada que ve. Després ja veurem”.  

14:01
   

Xavi

“Orgullós i agraït per la situació. Hem d’ajustar coses amb el cos tècnic. Treballarem per treure el millor rendiment dels nostres jugadors”.   

14:00
   

Xavi

“El cos tècnic és molt gran i pel que fa a tècnics tot continuarà igual”.

13:58
   

Xavi

“Tinc la sensació que l’equip ha millorat moltíssim. Fa dos anys, al camp del Bayern de Munic no ens arribava [la pilota]. Ara crec que podem competir amb els gran equips d’Europa. Tinc la il·lusió de tornar-ho a intentar. Se’ns ha escapat per petits detalls, aquesta temporada. Tinc ganes de seguir competint”.

13:57
   

Joan Laporta

“Seguim creient en el projecte, sobretot per barcelonisme. Com a entrenador del primer equip tenim una persona extraordinària i amb uns coneixements magnífics com a tècnic. El barcelonisme ha d’estar orgullós de l’entrenador que tenim”.

13:56
   

Joan Laporta

“No vull entrar en detalls perquè estem en fase de negociació per l’sponsor de la samarreta. Estem en procés negociador. Volem el millor contracte del mercat”.

13:55
   

Xavi

“Jo continuaré passi el que passi en aquest tram final de Lliga. No tornarà a passar”.

13:53
   

Xavi

“En l’àmbit tàctic, crec que vam estar millor que el PSG. Després de l’expulsió d’Araujo ens va faltar competir millor. Tots estem aprenent i crec que la temporada que ve competirem millor”.

13:52
   

Xavi

“La meva opinió de l’entorn serà cruel i desagradable en situacions adverses. Em sento amb forces i crec que el projecte no ha acabat. Tinc la seguretat que l’entorn serà cruel i desagradable, però em veig amb forces per seguir en el projecte”.

13:49
   

Joan Laporta

“Perdre té conseqüències i aquestes són els canvis que farem. Aquesta és la conseqüència. Pensem que aquesta temporada, tot i no aconseguir els objectius, hi ha coses positives. S’està consolidant un projecte. Els jugadors joves són importants. Veig il·lusió. Crec que mantinc la coherència. No donaré el gust a aquells qui volen rebentar-ho tot de no seguir amb aquest projecte. Actuem amb sentit de la responsabilitat”.

13:46
   

Joan Laporta

“La Lliga encara no ha aprovat la regla de l’1 a 1, però sí que ens ha dit que anem pel bon camí. La recuperació econòmica va bé, l’Espai Barça marxa a bon ritme, i ens fa molta il·lusió a tots, i el primer equip de futbol. Aquests són els tres motors econòmics del club.

La Lliga calcula que aquesta temporada o la que ve estarem en la regla 1 a 1. Seguim amb el procés de recuperació econòmica. I tard o d’hora ho aconseguirem”.  

13:45
   

Xavi

“El cos tècnic seguirà amb l’equip. És molt professional, molt culer. Estem molt agraïts a la confiança. No hi ha cap retoc pel que fa al cos tècnic”. 

13:41
   

Joan Laporta

“Amb Xavi tinc molta afinitat. Jo necessitava veure Xavi il·lusionat i veure’l amb la confiança que transmet. Amb la complicitat de parlar i amb la confiança que ell vol, com nosaltres, que això vagi molt bé. Pràcticament quan ens vam saludar ja era que ell continuaria. El projecte jo sempre l’he vist amb Xavi com a entrenador. Vaig dir que no faríem res fins a final de temporada, perquè poden passar moltes coses”.

Tant Xavi com nosaltres hem extret molta experiència aquesta temporada. No hem establert negociacions amb cap entrenador. L’entrenador que volgués entrenar el Barça hauria d’esperar fins a final de temporada i sempre esperava que Xavi s’ho repensés”.  

13:39
   

Xavi

“En aquell moment creia que l’equip i el club necessitaven un canvi de rumb. Després la plantilla m’ha donat el seu suport i la confiança de Joan Laporta i Deco m’han fet canviar. Ara ho veig diefrent”. 

13:34
   

Joan Laporta

“La Junta Directiva no va votar la continuïtat de Xavi. No podíem votar-ho perquè estic pendent d’una reunió amb Xavi.

Jo sempre he volgut que Xavi continués. El desencís va ser gran després de l’eliminació a la Champions i la derrota al Bernabéu, però les ganes de crear un projecte guanyador continuen intactes”.  

13:31
   

Joan Laporta

“(Millorar la plantilla) És una decisió que han de prendre Deco i Xavi. Nosaltres treballem per tenir una relació d’1 a1 per poder fitxar. La Lliga en ha felicitat i valora l’esforç que hem fet per rebaixar la massa salarial. Estem treballant amb accions per tenir la regla 1 a 1 per poder fitxar”.

“La direcció esportiva estava a favor de la continuïtat de Xavi. Sempre que he apostat per l’estabilitat m’ha sortit bé. Com que tots teníem ganes de continuar amb aquest projecte ens vam entendre ràpidament. Totes les parcel·les del club hem cregut en l’estabilitat i crec que és la clau de l’èxit”.   

13:29
   

Xavi

“Prenc la decisió en aquell moment pel club. Crec que ho millorarà tot. Ara les circumstàncies han canviat. El motiu principal de la decisió de marxar no era l’entorn. Ara tinc la màxima il·lusió per fer un projecte guanyador. Per seguir guanyant”.

13:26
   

Xavi

“Si no continuava no volia cobrar ni un euro. Qui ho ha dit ho ha fet per fer mal a la meva persona”.

Joan Laporta

“Ratifico les paraules de Xavi. No volia cobrar l’any de contracte si no continuava. Xavi s’ha comportat amb una dignitat absoluta”.

13:25
   

Xavi

Els jugadors ja ho saben i aquest dijous hem fet un fantàstic entrenament”.

13:23
   

Xavi

“No ha estat una decisió fàcil. Al gener creia que el millor era marxar. Ara penso que el projecte no s’ha acabat, tinc el convenciment que pot ser un projecte guanyador. Els jugadors creuen en el projecte i això m’ha fet rectificar. Tinc l’energia, les ganes i veig l’afició contenta i la confiança del president i de Deco i tot això m’ha fet continuar”.

13:18
   

Joan Laporta

“Tant la direcció esportiva com l’entrenador treballaran pels canvis i per totes aquelles coses que s’han de millorar. Quan Xavi pren la decisió va ser una sorpresa i sempre hem tingut l’esperança que s’ho repensés. Si no es guanyava teníem la preocupació que no s’ho repensés. Estàvem, fins ara, molt enganxats  a la Champions i al nivell competitiu que havia mostrat l’equip. El fet que s’ha creat una flama entre l’afició respecte a l’equip de Xavi s’ha de mantenir i per això l’estabilitat en el projecte.

Tenim un equip amb jugadors joves de present i futur i amb jugadors d’experiència. Creiem que el projecte ha encès una flama entre l’afició i els hi demanen confiança perquè creiem que arribarà l’èxit una altra vegada”.  

13:16
   

Xavi

“La confiança que li he mostrat al president ha estat mútua. Tenim molt bona sintonia amb Deco. Els jugadors també m’han fet veure que aquest projecte no està acabat. L’afició també va donat el suport i tot plegat m’ha fet replantejar la situació. Gràcies a l’afició”. 

13:13
   

Agafa la paraula Xavi 

“Soc molt barcelonista i sempre intento fer el millor pel club. Aquest dimecres poso el càrrec a disposició del president, de totes maneres, noto gran confiança tant del president, de la Junta, del director esportiu i també dels jugadors. Crec que l’estabilitat és molt important per seguir endavant en el projecte. L’afició també va donat el seu suport.

I sobretot que em veig amb forces de continuar. Aquest dimecres amb dos o tres minuts ho van tenir aclarit. Ara posar-nos a treballar i molt agraït a tothom”.  

13:05
   

Joan Laporta, el primer a parlar

“Tinc la satisfacció de dir-vos que Xavi continua com a tècnic del Barça. Aquest dimecres es va transmetre la il·lusió en el projecte, la confiança en els jugadors i l’ambició per seguir guanyant. Es faran canvis per enfortir l’estructura. Crec que l’estabilitat és molt important en els projectes, perquè així arriben els èxits. 

Una altra raó de la seva continuïtat és el seu barcelonisme. Xavi sempre mira pel Barça i és una bona notícia que continuï.

L’equip, de joves i jugadors amb experiència, necessita d’aquesta estabilitat. Pel joves Xavi és una referència. Estic especialment content i dic que la Junta Directiva per unanimitat per apostar per la continuïtat de Xavi. El vicepresident esportiu, Rafa Yuste, ha estat peça clau perquè sempre ha cregut en la seva continuïtat.

El projecte ha de seguir guanyant títols. De fet, la temporada passada ja es va guanyar una Lliga i una Supercopa. Aquest any no hem aconseguit els objectius que volíem, però nosaltres estem convençuts que és la millor decisió i que el projecte serà més guanyador encara. Demano als barcelonistes que creguin en el projecte, perquè és un orgull tenir a Xavi Hernández, una excel·lent persona, com a líder del projecte”.  

13:04
   

Encaixada de mans

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, el director esportiu Deco i el tècnic Xavi Hernández han fet una encaixada de mans abans de començar la roda de premsa. Els tres s’han mostrat satisfets i contents. 

13:00
   

Comença la roda de premsa de Joan Laporta i Xavi Hernández

Tot a punt a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper perquè comenci la roda de premsa del president del FC Barcelona, Joan Laporta, i del tècnic, Xavi Hernández. Per tant, en breu sabrem els perquès de la continuïtat del tècnic de Terrassa. 

12:45
   

El desig de Xavi

Xavi Hernández té diversos desitjos de cara a la propera temporada. El primer seria mantenir els jugadors que ell considera importants i imprescindibles de la plantilla actual. Molts han estat els rumors que situen Araujo com una de les possibles sortides d’aquest estiu per fer caixa. Xavi vol tenir el central uruguaià a la plantilla. A més, el tècnic de Terrasa espera poder fer un parell de fitxatges per reforçar la plantilla. La intenció és reforçar la posició de pivot defensiu i també intentar incorporar a Bernardo Silva, un futbolista que agrada, i molt, a Xavi Hernández.

12:39
   

Molta expectació per saber els perquès de la continuïtat de Xavi Hernández

Queden pocs minuts perquè comenci la roda de premsa de Joan Laporta i Xavi Hernández. Tots dos explicaran els perquès de la continuïtat del tècnic al capdavant del primer equip del Barça. L’expectació és molt gran i aproximadament un centenar de periodistes estan presents a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper per seguir en directe la compareixença públic del president i l’entrenador.   

12:27
   

Obren portes a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva

Uns minuts abans de les 12.30 h s’han obert les portes de la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Aquest és l’espai on a partir de les 13 h compareixeran tant Joan Laporta com Xavi Hernández per explicar la continuïtat del tècnic de Terrassa al capdavant del primer equip la pròxima temporada.

12:23
   

El Barça s’ha entrenat aquest dijous

Després d’un dia de descans, els jugadors del primer equip del Barça han tornat a la feina aquest dijous al matí. S’han exercitat tots els jugadors disponibles del primer equip més Marc Casadó, futbolista del Barça Atlètic, però que està en dinàmica del primer equip. La plantilla ha seguit preparant el partit d’aquest dilluns a l’Estadi Olímpic Lluís Companys contra el València a partir de les 21 h.   

12:15
   

Tram final de Lliga

Després de quedar eliminat als quarts de final de la Champions contra el PSG i de perdre el clàssic al Bernabéu, el Barça afronta el tram final de la temporada amb pocs objectius clars. La Lliga està molt complicada, ja que els blaugrana estan a 11 punts del líder quan en queden 18 per disputar-se, per tant, en els últims sis partits de Lliga l’objectiu de l’equip de Xavi Hernández passa per quedar segon a la Lliga. Això permetria al club blaugrana jugar la Supercopa d’Espanya de la temporada vinent.  

12:06
   

Les peticions de Xavi i de la Junta Directiva

La tarda d’aquest dimecres va estar farcida de reunions i finalment es va acordar la continuïtat de Xavi com a tècnic del Barça. L’entrenador de Terrassa hauria demanat a la Junta reforços de jugadors de cara a la propera temporada i garanties que el club podrà fitxar. Pel que fa als responsables esportius li haurien demanat a Xavi canvis en el cos tècnic, sobretot en l’apartat de la preparació física.  

11:57
   

Dilluns, primer partit des de l’anunci de la continuïtat de Xavi

Aquest dilluns, 29 d’abril, el Barça jugarà el primer partit des de l’anunci de la continuïtat de Xavi Hernández com a tècnic del primer equip. El partit serà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys contra el València. Haurem d’estar atents a la reacció de l’afició blaugrana després de saber-se que l’entrenador de Terrassa continua al capdavant de la banqueta del Barça.

11:48
   

Visita obres al nou Camp Nou

La Junta Directiva del FC Barcelona amb Joan  Laporta al capdavant va visitar aquest dimecres l’estat de les obres de remodelació del nou Camp Nou. El president es va mostrar satisfet de com avancen i va dir que anaven “segons el previst”. La intenció és tornar al Camp Nou el 15 de desembre d’aquest any, per tant, Xavi podrà inaugurar el nou estadi blaugrana. El retorn serà amb una capacitat més o menys de 60.000 espectadors. 

Joan Laporta actualitza l’estat de les obres del nou Camp Nou

11:32
   

Els últims partits de Xavi Hernández

L’eliminació en els quarts de final de la Champions a mans del PSG i la derrota davant el Reial Madrid que deixa sentenciada la Lliga ha deixat al FC Barcelona sense objectius de màxims en el mes que queda de competició. Això ha fet accelerar la planificació de la propera campanya, la qual cosa passava per saber qui continuaria sent l’entrenador del club els pròxims mesos. La situació financera de l’entitat blaugrana limita molt el marge de maniobra per sortir al mercat i contractar un perfil com el d’Hansi Flick. Per això, la solució passava per confiar en els tècnics de la casa. 

11:11
   

Reunió de la Junta Directiva abans de prendre la decisió

La cúpula esportiva del FC Barcelona, amb el president Joan Laporta al capdavant, va reunir-se aquest dimecres amb el tècnic Xavi Hernández al domicili del màxim dirigent blaugrana després de la reunió de la Junta Directiva del club, així com d’una trobada posterior entre el director esportiu, Anderson da Souza, “Deco”, i l’entrenador, Xavi Hernández, a la ciutat esportiva del club a Sant Joan Despí.

10:54
   

“Està molt il·lusionat amb el projecte”

Rafael Yuste, vicepresident esportiu del FC Barcelona, va assegurar que Xavi Hernández continuarà al capdavant de l’equip blaugrana perquè “senzillament està molt il·lusionat amb el projecte”. “Senzillament és això”, va dir als periodistes després d’una reunió entre la comissió esportiva i el mateix entrenador al domicili particular de Joan Laporta, que es va allargar durant més de quatre hores. Hi ha unanimitat a la directiva“, va dir Yuste. 

Alhora, va voler deixar clar que el Barça “mai” havia buscat un altre entrenador per dirigir el projecte esportiu: “Sempre va ser Xavi l’opció“.

10:50
   

La decisió de deixar continuar Hernández al Barça

Aquesta decisió es va adoptar durant una reunió que va tenir lloc durant el vespre d’aquest dimecres al domicili particular del president blaugrana, Joan Laporta, en la qual van participar, a més dels dos protagonistes, la totalitat dels membres de la comissió esportiva. Durant la trobada, les parts van decidir que Xavi Hernández compliria el seu contracte, malgrat que al gener havia anunciat que marxaria del club al final d’aquesta campanya.

10:44
   

Inici del seguiment minut a minut

Bon dia! Engeguem el seguiment, minut a minut, amb l’última hora de la continuïtat de Xavi Hernández com a entrenador del Barça. A partir de les 13 h, el tècnic i el president del club, Joan Laporta, compareixeran des de la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.