Xavi Hernández saluda públic classificació champions Montjuïc
Foto: Sara Gordon (FC Barcelona)

El Barça i Xavi Hernández viuen des de fa uns dies una situació radicalment diferent a la del 28 de gener, quan va anunciar que deixaria la banqueta del club blaugrana a final de temporada. Si el canvi de dinàmica esportiva després de la derrota per 3 a 5 a Montjuïc contra el Vila-real va començar a fer pensar en un canvi de parer per part del club, l’eliminació de la Champions i la derrota contra el Reial Madrid al Bernabéu han fet variar l’opció de continuar del mateix entrenador egarenc. Sigui per ganes, per barcelonisme, per dinàmiques o per interessos mutus, Barça i Xavi estan més a prop. Si el club torna a la regla 1:1 per fitxar, el futur més immediat permet pensar en un nou escenari.

Una reunió per aclarir termes

La reunió que ha de tenir el tècnic amb la cúpula barcelonista ha d’aclarir alguns aspectes molt importants per al futur del FC Barcelona i de Xavi a la banqueta. El de Terrassa vol garanties de poder fitxar jugadors per millorar la plantilla, però el club (sobretot Joan Laporta) té alguns dubtes sobre la continuïtat de l’entrenador.

El nou escenari de l’1:1

El Barça està molt a prop d’aconseguir tornar a la famosa regla de l’1:1 per tal de poder fitxar jugadors. Per fer-ho, té a punt un nou soci que pagaria els 40 milions d’euros que Libero no ha fet efectiu per la compra d’una part de Barça Media. També falten 60 milions més que podrien arribar gràcies al nou acord amb Nike. D’aquesta manera és factible que el club pugui reforçar-se a l’estiu en una nova situació molt més avantatjosa per a l’inquilí de la banqueta barcelonista.

Més recursos i un dubte

Poder fitxar sense restriccions (independentment que hi hagi venda de jugadors o no) permet un projecte més estimulant per a Xavi Hernández i el seu equip tècnic. Amb solvència econòmica, el club podria incorporar un o dos migcampistes (un pivot tipus Zubimendi o Khimich i un interior que agrada molt al tècnic, com Bernardo Silva) i un lateral dret.

El problema per a Xavi és que la direcció esportiva prefereixi que el Barça 2024-2025 comenci amb un nou tècnic. La regla 1:1 permet fitxar un entrenador de renom (fins i tot pagar una hipotètica clàusula de rescissió) amb un projecte il·lusionant, tal com es pot oferir al de Terrassa. La nova norma permet pensar que la banqueta del Barça és atractiva, tant per l’actual tècnic, si segueix, com per un de nou que es pugui fitxar.