Joan Laporta

El president del FC Barcelona Joan Laporta s’ha mostrat indignat per la utilització del VAR en el clàssic d’aquest diumenge al Santiago Bernabéu entre el Madrid i el Barça. El màxim mandatari blaugrana, de fet, ha estat contundent quan ha assegurat que demanarà la repetició del clàssic si es demostra que el gol fantasma de Lamine Yamal va ser legal.

Laporta i la mala utilització del VAR

Laporta ha expressat la posició del Barça a través dels mitjans dels mitjans del club i també de les xarxes socials. El president ha explicat que vol “transmetre la insatisfacció que produeix que un dia després d’un dels partits més importants del calendari mundial, el mal ús d’una eina com és el VAR ens estigui marcant l’agenda. Mai no he estat gran defensor del VAR, ja que com s’aplica treu espontaneïtat al futbol, però sí que estic d’acord en què ja que el tenim s’utilitzi per evitar errors que podrien originar prendre decisions injustes”.

El president en aquesta compareixença ha volgut “recoillir el malestar dels barcelonistes per la mala gestió que es va fer del VAR, una eina que porta temps entre nosaltres i que genera confusió i critreris contradictoris segons els partits i els equips”. Per Laporta, el “VAR han d’ajudar a tenir una competició més justa i no a l’inrevés”. Ha seguit argumentant que en el “clàssic hi ha diverses jugades discutibles, però n’hi ha una que resulta cabdal i que pot comportar un canvi en el resultat del partit. Em refereixo al gol fantasma de Lamine”.

No descarta demanar que es repeteixi el clàssic

Laporta ha explicat com actuarà el club a partir d’ara. “Com a club volem tenir la seguretat sobre el que va passar i és per això des del FC Barcelona requerirem d’una manera immediata al Comitè Tècnic d’Àrbitres i a la Federació Espanyola de Futbol que ens facilitin totes les imatges i àudios que va generar la jugada”.

“Si un cop analitzada tota la informació el club entén que es va produir un error en l’apreciació de la jugada, que és el que pensem, endegarem totes les actuacions oportunes per revertir la situació sense descartar evidentment les accions judicials que calguin. En cas de confirmar-se que va ser un gol legal, com així pensem, anirem més enllà i demanarem la repetició del partit, tal com ha passat en un encontre d’àmbit europeu per error del VAR”.

A la part final del discurs, Joan Laporta afirma que “vull subratllat que tot i que ens centrarem en aquesta jugada del gol fantasma del Lamine, també estem en desacord en diverses accions que es van produir durant el partit i que poden ser consultades pel VAR es va obviar aquesta eina per part de l’àrbitre incomprensiblement. Aquesta posició del club no és gratuïta ni avantatjosa, sinó una acció que ens cal exercitar davant de la situació que vivim d’indefensió i per haver patit nombroses decisions errònies que ens han perjudicat directament i d’altres que han beneficiat el nostre rival aquesta temporada i que sumades les dues mostren aquesta distància de punts que hi ha al capdavant de la Lliga”.