Luis Rubiales declara Audiència Nacional jutge diu no s'apropi a 200 metres Jennifer Hermoso
Foto: EFE (Sergio Pérez)

(EFE) L’Audiència Nacional ha donat el vistiplau perque es jutgi l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales i l’exseleccionador femení Jorge Vilda, pel petó a la jugadora Jennifer Hermoso a la final del Mundial, celebrat a Sydney (Austràlia) el 20 d’agost, i les coaccions posteriors.

La secció tercera del Penal ha adoptat aquesta decisió després de rebutjar els recursos contra la interlocutòria del jutge del cas, Francisco de Jorge, en què va proposar jutjar-los, interposats per Rubiales i Vilda i pels altres dos investigats: l’exdirector esportiu de la selecció Albert Luque i el que va ser responsable de Màrqueting Rubén Rivera.

Quatre interlocutòries

En quatre interlocutòries, una per cada recurrent, la sala explica que a la fase processal en què es troba la causa no es persegueix l’acreditació de fets, sinó que es tracta d’un impuls processal en què l’òrgan instructor ha de valorar si hi ha indicis per continuar la tramitació del procediment.

En aquest cas, la sala considera que els fets que es descriuen a la interlocutòria recorreguda recull indicis que encaixen en la descripció típica d’un delicte contra la llibertat sexual i un altre de coaccions ja siguin del 172.1 del Codi penal o de caràcter lleu.

El tribunal indica que les conseqüències jurídiques “del petó i del constrenyiment no poden ser objecte de valoració en aquest moment” i adverteix als recurrents que no poden pretendre en aquest tràmit processal confrontar les declaracions com si es tractés del judici oral.

Els testimonis, afegeix la interlocutòria, relaten uns fets que són susceptibles d’enquadrar-se en els dos delictes, per la qual cosa el desafiament probatori correspondrà a la fase del plenari i no a la instrucció, “que es limita a determinar si hi ha indicis i si són subsumibles en un tipus penal. Les dues exigències es compleixen a la interlocutòria recorregut”.

El que demana la fiscalia per a Rubiales

Al seu escrit d’acusació, la fiscalia sol·licita una pena de dos anys i mig de presó per a Rubiales pels delictes d’agressió sexual i coaccions, i un any i mig de presó per coaccions per als altres tres processats.

A més de la pena de presó, la fiscal demana per a Rubiales inhabilitació per treballar en l’àmbit esportiu durant el temps de condemna, dos anys de llibertat vigilada i la prohibició de comunicar-se amb la jugadora i acostar-s’hi a menys de 200 metres durant quatre anys.

Vol, així mateix, que indemnitzi Hermoso amb 50.000 euros; la mateixa quantitat que reclama als altres tres acusats, encara que, si escau, de manera conjunta i solidària. EFE