Inter Barça Champions 2019 Ansu Fati
@FCBarcelona

El Barça ha guanyat per 1 a 2 contra l’Inter de Milà en l’última jornada de la fase de grups de la Champions League. Els blaugrana s’han avançat amb un gol de Carles Pérez, Lukaku ha empatat, però Ansu Fati ha fet el gol del triomf i s’ha convertit en el jugador més jove de la història que marca a la Lliga de Campions.

Un onze amb molts canvis

Ernesto Valverde ha optat per donar minuts a jugadors poc habituals. A la porteria ha debutat Neto, en el lloc de Ter Stegen, i també han tingut minuts per tal de convèncer Valverde el senegalès Wague, al lateral dret, Todibo com a central, Aleñá al mig del camp i Carles Pérez a la davantera. A més, l’entrenador ha posat un esquema de joc poc habitual amb tres centrals (Umtiti, Todibo i Lenglet), tots tres francesos, per cert, i dos carrilers, Wague i Junior Firpo.

Inter Barça Champions 2019 Carles Pérez

Protagonisme per a Carles Pérez

El conjunt italià necessitava guanyar per assegurar-se la classificació com a segon de grup, i ha tingut alguna ocasió a l’inici del partit. Però un dels jugadors que han tingut minuts, Carles Pérez, ha avisat en el minut 8 i ha fet el 0 a 1 en el 23, després d’una jugada amb la participació d’Arturo Vidal. El del planter, a més a més, canvia d’estatus i ja és definitivament jugador del primer equip gràcies als minuts disputats contra l’Inter. Aquests han estat els millors moments de joc dels blaugrana, però, quan semblava que l’enfrontament arribaria al descans amb avantatge mínim, Lukaku ha fet l’empat a un. El belga ha aprofitat una jugada de Lautaro Martínez, un dels perills del conjunt de Milà, com havia avisat Ernesto Valverde en la prèvia.

Ansu Fati, històric

A la represa, l’Inter s’ha mostrat amb ganes de fer el gol del triomf perquè ha sabut que el Borussia Dortmund guanyava el seu partit contra l’Slavia de Praga. Els nervis han passat factura per moments. Valverde ha donat entrada a Frenkie de Jong per Rakitic i Luis Suárez en el lloc de Griezmann per buscar més versatilitat en el joc atacant barcelonista. Els d’Antonio Conte ho han intentat i han tingut ocasions (fins i tot dos gols anul·lats correctament per fora de joc), però finalment ha estat el Barça qui s’ha acabat imposant. En el minut 86, i en la primera pilota que ha tocat, Ansu Fati ha fet l’1 a 2 i s’ha convertit en el jugador més jove que marca un gol a la Champions, amb 17 anys i 40 dies. L’Inter, amb la derrota, ha quedat fora de la Champions.