Chen Yansheng màxim accionista RCD Espanyol

La Junta General Ordinària i Extraordinària d’Accionistes del RCD Espanyol arriba en un moment delicat per al club blanc-i-blau. Chen Yansheng, màxim accionista de l’Espanyol, haurà de fer front aquest dimecres als precs i preguntes dels titulars d’almenys una acció quan els primers equips, tant el masculí com el femení, són cuers a les seves Lligues respectives. La urgència de fitxar al mercat d’hivern per revertir la situació serà un dels focus de debat principals.

Un equip amb dues cares

Mentre que a Europa tot son flors i violes i hi brilla un sol de justícia, a la Lliga l’equip viu assetjat pel fred hivernal, orfe de punts i victòries. L’Espanyol viu situacions oposades a les dues competicions: és primer de grup a la competició europea, ha ampliat el rècord d’imbatibilitat en el seu periple pel vell continent i espera amb candeletes la fase següent de l’Europa League; a la competició domèstica, però, els de Pablo Machín són últims, únicament han guanyat dos partits i encara no han assaborit el triomf a l’RCDE Stadium, on només han estat capaços de sumar un punt. Les bones sensacions de l’aventura europea no són suficients per maquillar els deures pendents a la Lliga, on l’equip ha de reaccionar d’una vegada per totes si no vol veure truncades les seves aspiracions i posar en perill la continuïtat a la màxima competició del futbol estatal.

Sense conèixer la victòria

La situació del primer equip femení també penja d’un fil. Després de 12 jornades, les jugadores de Salvador Jaspe encara no han guanyat cap partit i només han estat capaces de sumar dos punts insuficients que les situen a l’última plaça de la competició. L’equip blanc-i-blau no troba la tecla amb què revertir la situació i ja té la salvació a vuit punts de distància, una diferència que augmenta a mesura que continua la sequera de victòries i el pas de les jornades.