L’Espanyol ha celebrat la Junta General d’Accionistes a l’Autidori de Cornellà. El president de l’entitat Cheng Yansheng i els dirigents han rebut crítiques sobretot per la gestió dels primers equips de futbol. També s’ha criticat el balanç social i s’ha demanat una reacció i autocrítica als mandataris. Malgrat tot, ha estat una junta més tranquil·la del previst on s’ha aprovat tots els punts, inclosa l’ampliació de capital de 50 milions d’euros que permetrà reduir el deute. El president de l’Espanyol ha demanat temps per revertir la situació actual del primer equip.

Cheng Yansheng vol que l’Espanyol sigui reconegut mundialment

Perarnau assumeix la responsabilitat de la crisi del primer equip

 

El president obre la Junta

El màxim mandatari de l’Espanyol ha començat parlant del resultats de l’anterior temporada i s’ha mostrat orgullós també per els resultats actuals. Ha remarcat que l’esforç econòmic ha estat important. El xinès s’ha endut els primers aplaudiments tímids.

Tot seguit, Roger Guasch, director general corporatiu del RCD Espanyol, ha parlat de l’estratègia de mig i llarg termini i de la marca Espanyol. En l’aspecte social ha dit que “sóm 27.429 socis i 23.808 abonats totals”. Guasch ha comentat que s’ha de millorar la mobilitat de l’estadi de Cornellà-el Prat i que intenten que no empitjori. Treballen amb una sortida de Ferrocarrils de la Generalitat, la Línia 8 de Metro i llançadores especials de des diferents llocs. També estan pendents de la licitació dels terrenys de davant l’autopista per tenir pàrquings mentre no hi hagi res.

Guasch diu que Barcelona necessita més de dos equips i que estan treballant amb l’Ajuntament de Barcelona amb la nova campanya d’abonaments, també pensant amb el turisme. També es treballa perquè una aplicació de mòbil pugui utilitzar-se per fer vàries gestions.

També diu que s’ha reforçat “a la Ciutat Esportiva Dani Jarque s’hi han invertit 800 mil euros” amb diferents millores a les seves instal·lacions. Guasch diu que “un club d’elit ha de tenir una bona Ciutat Esportiva per captar talent.” Per això es necessiten hectàrees i estan fent recerca de terrenys esportius.

Òscar Perarnau, director general esportiu, ha estat el següent en prendre la paraula i ha fet un repàs de la temporada passada de tots els equips. També ha comentat que tenen més de 700 nens i nenes però que no poden créixer més per les instal·lacions, a més de representacions arreu de Catalunya i Espanya i el Món que mou 5.000 nens i nenes.

Joan Fitó, director financer, ha estat el darrer i ha dit “que els ingressos es consoliden als 100 milions d’euros“. Els ingressos de l’any 2018 son de 98 milions d’euros, quatre milions menys que la temporada passada tot i que la part corporativa ha pujat. La venda de jugadors ha estat de 11 milions menys que la temporada anterior. Les despeses hi ha un increment de 3 milions d’euros. El resultat de l’exercici és positiu en 1,8 milions d’euros. Ha comentat també el límit salarial que fixa la Lliga. L’Espanyol ha augmentat aquest límit per poder confeccionar una plantilla per anar a Europa i gràcies a l’ampliació de capital això podrà créixer. L’Espanyol és un dels 7 primers equips de la Lliga en situació financera. El deute baixa a 93 milions d’euros. Quan el mandatari xinès va arribar el deute era de 172 milions d’euros. Els ingressos previstos de la temporada 2019-20 són 131 milions d’euros i esperen més inversions al primer equip. 

Després ha arribat el torn de preguntes on s’ha criticat la gestió esportiva del primer equip i també la gestió social. El president ha contestat que malgrat està lluny, no es perd cap partit de l’Espanyol i que no dorm per emoció quan guanya l’equip i que quan perd tampoc. També ha demanat temps i comprensió per gestionar la crisi esportiva.

El vicepresident Carlos García Pont ha dit que volen millorar en termes de comunicació i també ha demanat temps. Perarnau ha reconegut totes les errades, ha assumit la responsabilitat i ràbia per fer-ho millor. El dirigent ha dit que l’objectiu del primer equip és consolidar-se en les primeres posicions de la Lliga. “Creiem que teniem una plantilla molt digna” s’ha referit. “Sé que els èxits de l’Espanyol són superant obstacles molt complicats i amb l’ajuda de tots tant de bo puguem superar la situació actual.”

junta accionistes espanyol

La junta més complicada

Després de 16 anys, l’Espanyol torna a ser cuer de la Primera Divisió. Amb aquesta tesitura complicada, el president de l’entitat Cheng Yansheng ha afrontat una junta llarga per la greu situació del primer equip, que podria baixar de categoria si no es troba una solució als problemes esportius que pateix.