És probable que Leo Messi no se’ n recordi del seu primer hat-trick, o sí. Si ho fa rememorarà el 4 de gener del 2004 i el Municipal de Santa Coloma. El partit enfrontava el Gramenet B (conegut com a Gramenet Milan), últim classificat del grup cinquè de Tercera Divisió. Al Barça C no li anaven gaire millor les coses, era antepenúltim, també en zona de descens directe. El partit era de màxima importància per al conjunt que dirigia Pep Boada.

Un partit per emmarcar

El partit va començar amb un gol de Pedro García, jugador i secretari tècnic actual del Muntanyesa, en el minut 19, després d’una errada del porter Rubén. Messi va aconseguir l’empat poc abans d’arribar al descans. Tot just va començar la segona meitat, Rúa va avançar l’equip que dirigia Xavi Torrijos. L’expulsió del local Alberto Edjogo-Owono després de cometre una falta sobre Carroza (ara al Sant Andreu) va condicionar els locals. En els últims instants del matx, Leo Messi va aconseguir dos gols més per tal de guanyar l’enfrontament i fer sortir l’equip de la zona de descens. Amb 16 anys va aconseguir el primer hat-trick en el futbol de “grans”.

La crònica del partit

Un hat-trick perfecte

El triplet de gols de Messi ha estat el primer i únic, de moment, del que es considera un hat-trick perfecte. L’argentí va fer el primer gol en el minut 41 de cap. L’empat a dos que va marcar en el 89 el va fer amb un control amb el pit i un xut amb la cama esquerra. El 2 a 3 definitiu el va marcar qui ja portava el 10 a l’esquena amb la cama dreta. Després de 51 hat-tricks en el futbol professional, no ho ha tornat a fer, de moment.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Messi, l’estrella dels gols Mil·lenaris del Barça” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/esports/messi-lestrella-dels-gols-millenaris/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Un any amb quatre equips diferents

Leo Messi va començar a jugar la temporada 2003-2004 amb el juvenil del Barça, però de seguida va cridar l’atenció dels entrenadors del Barça C, Pep Boada i Joan Barbara, que el van fer debutar un 29 de novembre al Miniestadi contra l’Europa. Aquella temporada va marcar cinc gols amb el Barça C (contra el Palafrugell i el Badalona) i sis més la següent temporada amb el Barça B abans de debutar el 16 d’octubre del 2004 amb el primer equip del Barça en un derbi a Montjuïc contra l’Espanyol.