El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva, ens ha acompanyat al ‘btv esports’ d’aquest dissabte 17 d’octubre. La UFEC va anunciar fa pocs dies l’aturada de les competicions esportives territorials durant dues setmanes. Gerard Esteva ha explicat els motius d’aquesta decisió. A més, s’ha mostrat taxant en afirmar que “l’esport és segur”. 

Sense intenció d’allargar l’aturada

El president de la UFEC ha explicat que “hem acceptat aquesta aturada perquè la situació epidemiològica és complicada i l’esport mou més d’un milió de persones a Catalunya”. No obstant això, no contempla que la suspensió de les competicions s’allargui: “Només han de ser quinze dies perquè la pràctica esportiva és segura. En dues setmanes, hem de tornar a obrir“.

Esteva es mostra crític amb el Govern

Gerard Esteve considera que la crisi sanitària no és la culpable del cessament de l’activitat esportiva: “Aquesta crisi és induïda. El virus no priva de fer les competicions els caps de setmana. Qui ho priva són uns decrets decidit per uns governants que determinen unes prohibicions”. El president de la UFEC manifesta que els clubs han de rebre suport econòmic si les competicions se suspenen: “L’aturada s’ha de compensar econòmicament. Això no ha succeït fins ara. Hem estat cinc mesos tancats i no ens han compensat. Ara, ens tanquen quinze dies i no han fet un decret d’acompanyament”.