El Sant Andreu ha tancat la primera fase de la competició amb victòria al camp del Figueres (0-3), però sense aconseguir l’objectiu principal. Els quadribarrats necessitaven la punxada del Granollers per ocupar places d’ascens directe i això no ha passat, ja que els del Vallès han superat per 2 gols a 0 la Fundació Esportiva Grama. El públic també ha tornat a l’estadi de Vilatenim, feu del Figueres.

El Sant Andreu juga sense complexos

Uns primers minuts de tempteig, que han fet aflorar una mica els nervis dels dos conjunts, ja que no hi ha hagut un dominador clar. Al minut 5, el record emocionat del públic cap a Sergi Murga, que va perdre la vida en un accident de trànsit. No ha estat fins al minut 14, que Marcel Serramitja ha provat un xut des de la frontal de l’àrea, que ha marxat desviat per damunt del travesser. Ton Alcover ho ha intentat dos minuts més tard, servint una falta marca de la casa també des del balcó de l’àrea, però ha sortit per poc. Unes tímides aproximacions, però, que han fet que el Sant Andreu s’anés trobant un pèl més còmode damunt la gespa de l’estadi de Vilatenim.

El gol andreuenc ha arribat al minut 23, obra de Baquero. Tot ha començat després d’un servei de córner, en què el Figueres no ha trobat la manera de treure la pilota de la seva àrea, i els barcelonins han fet diversos intents fins que han trobat l’espai en una bona jugada col·lectiva: Ton Alcover ha filtrat la passada per Noguera, que l’ha deixat per Baquero, i aquest darrer ha vist l’escletxa per marcar.

El Figueres ha seguit traient aigua del vaixell sense èxit, primer un xut potent de Kilian ha estat a punt de sorprendre Mario, però la següent cursa de la UE Sant Andreu ha tingut premi: una altra arribada per banda esquerra de Kilian, que ha centrat la pilota per Jorge Carreón, que de cap ha fet el segon. Amb el resultat de 0 a 2 s’ha arribat al descans.

El Sant Andreu amplia distàncies

La segona meitat ha seguit la mateixa tònica que els primers quaranta-cinc minuts. De fet, el Sant Andreu ha tornat a marcar quan Ton Alcover ha xutat una falta lateral. Alcover i els companys ja el celebraven, però finalment l’àrbitre ha anul·lat la jugada per una possible posició incorrecta d’un dels futbolistes quadribarrats. Els homes entrenats per Cristian Garcia no s’han rendit i han seguit pressionant la porteria de Mario. Ton Alcover, molt actiu durant tot el partit, ha servit una pilota en safata a Jorge Carreón, que només ha hagut de col·locar bé la pilota per marcar el tercer i completar el seu doblet particular.

Al minut 70, Mario ha refusat un nou xut de Carreón. El Figueres ha continuat sense aparèixer en el partit, a excepció d’una escapada individual de Valverde, que ha sortit a la segona part, encara que Arnau ha estat atent i ha desviat. Per la resta, el porter quadribarrat, ha tingut un matx plàcid sense ensurts. Al 76, l’incansable Ton Alcover ha tornat a posar a prova els punys de Mario en un servei de falta, que podria haver estat el quart gol. Les ocasions del Sant Andreu s’han succeït durant els 90 minuts, en el 80 la cursa de Carreón ha acabat amb la pilota a les botes de Noguera, el central ha xutat desviat per ben poc al pal llarg del porter.

El matx ha perdut intensitat en els darrers minuts i el marcador ja no s’ha mogut. El Sant Andreu ha guanyat clarament per 0 gols a 3.