Volta

Barcelona decideix el guanyador de la Volta Ciclista del centenari. La ciutat és el punt de sortida i també d’arribada de l’última etapa, la setena, de la Volta d’aquest 2021.

Sortida i arribada a Barcelona

El ja tradicional circuit de Montjuïc és el que decideix el vencedor de la Volta d’enguany. Després de sis etapes pel territori català, és a Barcelona, on es decideix qui pujarà al graó més alt del podi.

Aquesta última etapa de la Volta amb sortida i arribada a Barcelona ha començat a la plaça d’Espanya cap a l’eix de Creu Coberta a partir de les 10.45 h i fins a arribar al terme de l’Hospitalet, on s’iniciarà oficialment l’etapa. A partir d’aquí, la cursa recorre el Baix Llobregat per tornar per la Gran Via de les Corts Catalanes (tallada al trànsit d’entrada a la ciutat a partir de les 12.52 h) i acabar l’etapa amb sis voltes al circuit de Montjuïc i un total de 133 quilòmetres a les cames.

Última etapa de la Volta 2021

Sis voltes al circuit de Montjuïc

Al circuit de Montjuïc els ciclistes hi arriben des de la Gran Via i pugen des de la plaça Espanya per l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aleshores es desvien a l’esquerra per l’avinguda de Rius i Taulet.

El primer pas per la meta és fa desviant-se a la dreta pel carrer de la Guàrdia Urbana i el passeig de Santa Madrona. El port de muntanya de categoria 2 comença davant del Teatre Lliure, amb rampes d’un desnivell mitjà d’un 4,6 % i amb un màxim d’un 19 %, durant uns 2,5 quilòmetres.

Els ciclistes es desvien a l’esquerra per l’avinguda de Miramar, el carrer de Torreforta, la carretera de Montjuïc i la plaça de la Sardana. Un cop a dalt del castell els ciclistes giren a la dreta pel carrer del Castell, el passeig del Migdia, a la dreta cap al passeig Olímpic, a l’esquerra cap al carrer de l’Estadi, l’avinguda de Francesc Ferrar i Guàrdia i finalment, i per tornar a començar una altra volta, a l’avinguda de Rius i Taulet.

Restriccions de trànsit

Des de les 7 h i per iniciat el muntatge de la zona de meta s’ha tallat al trànsit l’avinguda de Rius i Taulet, entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el carrer de la Guàrdia Urbana. Una hora més tard, a les 8 h, també s’ha tallat la circulació de vehicles a les avingudes de la Reina Maria Cristina i de Francesc Ferrer i Guàrdia, entre el carrer de Mèxic i l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

La zona de la sortida neutralitzada d’aquesta última etapa de la Volta s’ubica a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. La calçada mar de la plaça d’Espanya, entre la Gran Via de les Corts Catalanes (lateral mar) i l’avinguda de la Reina Maria Cristina, s’ha dividit deixant dos carrils, al costat del centre de la plaça, lliures per a la circulació de vehicles. Aquesta divisió de la calçada de la plaça d’Espanya finalitza abans de les 12 h.

A partir de les 10.30 h s’han tallat totalment al trànsit els carrers de la Creu Coberta i de Sants i alguns trams de la riera Blanca i de la travessera de les Corts. Un cop hagi passat la Volta es reobriran a la circulació la riera Blanca i la travessera de les Corts.

Els talls a la Gran Via

A la Gran Via de les Corts Catalanes entre la plaça d’Ildefons Cerdà i la d’Espanya, des d’abans de les 12 h, es divideix la calçada central per sobre de la doble línia continua i ha quedat tallada a la circulació d’entrada a la ciutat. Després, s’ha tallat el trànsit al costat muntanya i que es desvia per la calçada del lateral muntanya i per la carretera de la Bordeta, fins que passi la cursa.

També s’han tallat al trànsit el lateral mar de la Gran Via a la plaça d’Ildefons Cerdà i totes les incorporacions d’ambdós laterals a la calçada central. El trànsit es desvia per Santa Dorotea.

El circuit de Montjuïc

El circuit de Montjuïc, que servirà per posar punt i final a la Volta d’enguany, el formen els carrers i avingudes següents:

 • av. Rius i Taulet
 • c. Guàrdia Urbana
 • pg. Santa Madrona
 • av. Estadi
 • c. Vivers
 • c. Tres Pins
 • c. Doctor Font i Quer
 • c. Can Valero
 • pg. Migdia
 • pg. Olímpic
 • av. Estadi
 • pl. Sant Jordi
 • av. Francesc Ferrer i Guàrdia
 • av. Rius i Taulet

Afectacions al transport públic

Diverses són les línies de bus que han quedat afectades per la celebració d’aquesta última etapa de la Volta.

La sortida neutralitzada dels corredors comporta afectacions de les 7 a les 14.30 h en la circulació de les 20 línies següents: D20, H8, H10, H12, H16, V1, V5, 13, 46, 54, 63, 65, 67, 68, 78, 79, 109, 115, 150, i 157.

Tan bon punt els corredors tornin, de 12.50 a 15 h aproximadament, les línies de bus afectades es limitaran a les 12 següents: D20, H12, H16, V5, 13, 46, 55, 65, 79, 109, 125 i 150.