L‘Europa s’està consolidant com un dels ferms candidats al títol de la Tercera RFEF d’aquesta temporada 2022-2023. El conjunt escapulat ha superat al Nou Sardenya la Pobla de Mafumet per dos gols a un. Els graciencs segueixen invictes després d’aquesta sisena jornada i són l’equip més anotador, amb un total de 15 gols a favor per només tres en contra.

Europa i Pobla Mafumet protagonitzen una primera part amb moltes alternances en el joc

A l’Europa li ha costat molt controlar el partit a l’inici, i no podia sortir amb facilitat per la pressió de la Pobla de Mafumet. En aquest interval del partit no hi havia un clar dominador i tampoc ocasions clares de gol fins al minut 20. L’equip gracienc, però, a poc a poc ha anat guanyant metres al Nou Sardenya i ha donat el primer avís als tarragonins. Víctor Aliaga ha guanyat l’esquena al contrari, ha centrat, però la pilota l’ha aturat en dos temps el porter de la Pobla, Gerard Font.

L’Europa ha demostrat la superioritat a pilota aturada. En el minut 26, en un falta lateral servida magistralment per Aliaga, Castell ha aconseguit batre Gerard Font de cap, anotant l‘1 a 0. És el segon gol consecutiu de cap de Castell. El domini dels escapulats des del gol ha estat més evident i podrien haver fet el segon: Cano ha rebutjat la pilota en camp propi i la passada s’ha convertit en un caramel per a Kilian, que ha connectat un xut molt potent. El porter de la Pobla ha estat encertat en aquesta ocasió i ha enviat a córner. Amb el resultat d’1 a 0 s’ha arribat al descans.

L’Europa consolida el lideratge sent superior a la Pobla de Mafumet

L’Europa ha mostrat una nova cara en aquesta segona meitat i ha estat superior al conjunt tarragoní, que ha mogut un parell de peces a la represa. Però els graciencs han seguit en línia ascendent i Adri Gené ha fet tornar a estirar el porter Gerard Font, amb un fort xut al pal curt, que el segon ha pogut desviar a córner.

En el 57, una altra jugada a pilota aturada ha donat novament avantatge a l’Europa. El servei de córner l’han intentat rematar un parell de vegades a la xarxa, però la defensa de la Pobla ha tret la pilota sobre la línia. El refús ha caigut a les botes del capità Àlex Cano, que a la tercera ha encertat a marcar. Segon gol de l’Europa i 50è gol d’Àlex Cano amb la samarreta escapulada.

La Pobla de Mafumet ha inquietat molt poc la porteria de Vito, però a les acaballes Guzmán s’ha plantat sol a l’àrea, però ha xutat fluix i Vito ha blocat l’esfèrica sense problemes. Tot i això, la Pobla ha aconseguit marcar en el minut 90, David Montagut ha engaltat un xut directe des de fora l’àrea, que ha anat a l’escaire de la porteria de Vito. La reacció visitant ha arribat tard i l’Europa es consolida com a líder de terceres amb sis de sis, sis partits i sis victòries.