Europa B
Foto: @CEEuropa

L’Europa B pot aconseguir aquest dissabte, 20 d’abril, una fita històrica. El filial escapulat es pot proclamar campió de la Lliga Elit, per tant, convertir-se en equip de la Tercera Federació. Per certificar-ho haurà de guanyar el Figueres en el partit corresponent a la 26 jornada de la Lliga Elit que es disputarà dissabte, 20, a les 16 hores, al Nou Sardenya. El partit es podrà seguir en directe a la TDT, al canal 166 de Movistar i a la pàgina web amb el senyal de la Xarxa de Televisions Locals.

Les opcions d’ascens dels filial escapulat

La temporada que està fent l’Europa B a la Lliga Elit és molt bona. L’equip entrenat per Jonathan Ruiz ha estat gairebé tot el curs en plaça d’ascens directe a la Tercera Federació. En 25 jornades ha sumat 54 punts, ha guanyat 16 partits, n’ha empatat sis i només n’ha perdut tres. És el conjunt més golejador amb 44 gols i el segon equip menys golejat amb 21 gols. El segon classificat és el Sabadell B amb 43 punts, el tercer és el Vic amb 41 i el Figueres és cinquè amb 38.

Queden cinc jornades de lliga i aquest proper dissabte, 20 d’abril, jugaran al Nou Sardenya contra el quart classificat, el Figueres. Si el filial escapulat aconsegueix la victòria es convertirà en equip de la Tercera Federació, també es pot proclamar campió, si a més a més el segon classificat, el Sabadell B, empata o perd el seu partit al camp del Sants. En cas d’empat o derrota dels escapulats hauran d’esperar a la propera jornada per aixecar el primer títol de la història de la Lliga Elit.

En les darreres temporades, el creixement de l’Europa B ha estat espectacular

La trajectòria de l’Europa B des de la seva creació la temporada 2012-2013, en el seu global és espectacular, en 12 temporades ha passat de la Quarta Catalana a la Lliga Elit i aquest proper cap de setmana podria ser equip de la Tercera Federació. El curs de la seva creació van començar a competir a la Quarta Catalana, no va ser fins a la segona temporada, quan van aconseguir l’ascens a la Tercera Catalana després de quedar campions. Una categoria, la tercera, on només van estar un curs, perquè van sumar un nou ascens en finalitzar la temporada en segona posició.

A la Segona Catalana és la categoria on han estat més anys, set concretament, fins que la temporada 2021-2022 van quedar campions i van pujar a la Primera Catalana. Una categoria on van acabar cinquens, un fet que els va permetre participar en la primera temporada de la nova categoria, la Lliga Elit. En aquesta primera edició han fet un curs tan bo que estan a un pas de fer història i aconseguir l’ascens a la Tercera Federació i sumar el tercer ascens consecutiu.