Xavi expulsat per Soto Grado
Foto: Sara Gordon - FC Barcelona

César Soto Grado és l’àrbitre designat per xiular el clàssic al Bernabéu entre Reial Madrid i Barça que pot esdevenir decisiu per a la Lliga. Un col·legiat amb mal record per als blaugrana, qui no han quedat contents amb les seves decisions aquesta temporada.

Dos partits xiulats al Barça i descontentament blaugrana

Soto Grado va ser l’àrbitre que va expulsar per primer cop a Xavi Hernández aquesta temporada. Va ser en l’empat sense gols contra el Getafe. El Barça es va queixar de la seva actuació perquè creuen que va ser perjudicats. Soto Grado va expulsar Xavi i Raphinha, però no a Djené. A més a més, els blaugrana van reclamar un penal que Soto Grado no va xiular i el partit va acabar sense gols.

El col·legiat també va xiular el Barça al camp del Granada, on els blaugrana es van tornar a queixar de l’actuació arbitral. Va ser pel gol anul·lat a Joao Félix per un fora de joc posicional de Ferran Torres que no tenia cap opció d’arribar a la pilota. Un gol que hauria suposat el 2 a 3 favorable al Barça, però que va acabar en empat.

Millor li ha anat al Reial Madrid

Els blancs, en canvi, no han perdut aquesta temporada quan els ha xiulat Soto Grado. L’àrbitre ha xiulat els d’Ancelotti tres vegades aquesta temporada amb un balanç de dues victòries —contra la Reial Societat (2-1) i Las Palmas (1-2)— i un empat —contra el Betis (1-1).