L’Espanyol no jugarà a la Primera Iberdrola la temporada vinent després de la derrota contundent contra el Llevant les Planes (3-0). El conjunt de Rubén Casado no ha pogut superar les líders del grup i continuarà una temporada més a la Reto Iberdrola. Les blanc-i-blaves arribaven al partit en segona posició, només a un punt de les de Sant Joan Despí, i estaven obligades a guanyar si volien tornar a la màxima categoria.

El Llevant comença el setge

Molt ambient i tensió al Municipal les Planes en un enfrontament vital per a tots dos conjunts. L’Espanyol ha començat a apropar-se a l’àrea rival gràcies a les jugades d’estratègia. Precisament en la sortida d’un córner que ha picat Maya, Baudet ha tingut una ocasió claríssima per avançar el seu conjunt, però la defensa ha rebutjat bé la pilota. La polèmica ha arribat després d’una agressió de Mellado a Nayadet, que hauria pogut deixar les locals amb inferioritat numèrica, però la col·legiada només ha tret una targeta groga. La resta de minuts del primer temps s’han anat decantant de mica en mica cap a les de Sant Joan Despí i Letti ha aprofitat un córner per posar l’1 a 0 al marcador.

L’Espanyol no remunta

El descans no ha servit a les blanc-i-blaves per capgirar el partit. Els primers compassos han estat poc fluids, amb moltes interrupcions per part de tots dos conjunts. Però les locals han seguit dominant el matx i Emma ha fet el segon després d’una bona jugada per banda d’Elena. El setge sobre la porteria defensada per Myllyoja ha continuat, amb una Mellado molt incisiva que ha enviat una ocasió claríssima als núvols. La desesperació ha començat a apropiar-se de les jugadores de l’Espanyol, que han intentat capgirar el marcador sense èxit. El 3 a 0 definitiu ha arribat de Silvia Navarro, que s’ha plantat sola davant la portera perica, que no ha pogut fer res.