El Barça jugarà les semifinals de la Copa de Campions juvenil després de superar el València a l’Estadi Johan Cruyff per 2 a 0. El conjunt blaugrana jugarà contra el Celta, que ha guanyat davant l’Atlètic de Madrid l’altra eliminatòria del quadre.

Gran nivell blaugrana a la primera part

El Barça ha començat amb confiança i amb possessions llargues que obrien el camp amb passades a les bandes i amb joc vertical pel centre. En defensa l’equip d’Òscar López ha estat seriós i no ha permès que el València se sentís còmode amb la pilota. La primera bona ocasió del partit ha estat d’Estanis Pedrola, un xut que ha tocat a la defensa i ha marxat a córner.

El primer gol ha arribat al minut 17, una gran rematada de Víctor Barberà, sol davant David Vassilev, a una passada lateral de Juanda Fuentes. Ilias ha tingut una ocasió claríssima per augmentar la diferència al minut 26, però Vassilev ha enviat l’esfèrica a córner amb una gran intervenció. El València ha pogut empatar arribada la mitja hora de partit, amb una conducció i un xut llunyà de Javi Guerra que ha anat fora.

Els minuts passaven i el juvenil ha estat cada vegada més còmode i protagonista, fins que ha trobat el segon gol de Barberà, que ja pràcticament sentenciava l’eliminatòria, al minut 34 de la primera. El València ha mostrat més intensitat durant els últims minuts del primer temps, però els jugadors de José Bargues no han estat encertats.

Després del bon paper de l’equip culer als primers 45 minuts, els jugadors han marxat a vestidors amb el 2-0 a l’electrònic, un resultat que, de moment, semblava curt.

Patiment del juvenil a la segona part i victòria justa

Els jugadors del València han demanat un penal al minut 7 del segon temps en una jugada confusa que ha acabat en fora de porta. Dos minuts després, Ilias ha estat a punt de fer el tercer, però la rematada ha anat fora. Ander ha fet dues aturades en una mateixa jugada en què els atacants del València han acorralat els blaugrana a l’àrea. Els equips s’han intercanviat els papers i el València ha estat més fort i dominant a la segona part.

Després de minuts de molt patiment, Fermín López ha engegat el seu equip amb un bon canvi de ritme i després d’una bona diagonal cap a l’àrea rival, ha desaprofitat l’oportunitat de fer el tercer gol del partit. Arran d’aquesta jugada, el Barça juvenil ha tornat a practicar el seu joc ràpid i a gaudir de la possessió de la pilota.

Tot i el patiment dels blaugrana durant tot el segon temps i un joc més gris que el del València, l’equip d’Òscar López ha aprofitat la renda de dos gols de la primera meitat per aguantar el resultat i vèncer finalment el València per 2 a 0.