Després de la victòria del Leganés contra el Celta, l’Espanyol ha passat a ocupar l’última posició de la classificació de la Primera Divisió de Futbol. Una situació que no passava des de la temporada 2003-04, la del pitjor inici blanc-i-blau de la història a la Lliga. Una temporada en què l’equip perico es va acabar salvant en l’última jornada.

De Javier Clemente a David Gallego

L’Espanyol de Javier Clemente no va començar bé i va signar els pitjor números de la història. Curiosament, aquell equip també va tenir problemes a casa i, com David Gallego, Clemente va marxar després de 10 jornades sense guanyar cap partit a casa amb un balanç de cinc de 30 punts possibles. El balanç de Gallego aquesta temporada ha estat de cinc punts també, però de 24 punts possibles.

De Luis Fernandez a Pablo Machín

Clemente va ser destituït a la jornada 10 i va arribar el francès Luis Fernandez. Al tècnic francès li va costar molt començar a sumar punts i victòries. Tot i que es va treure l’espina de no guanyar a casa en el segon partit, Fernandez va tenir un primer balanç de tres de 21 punts possibles. Després, dues victòries consecutives van començar fer funcionar l’equip per salvar la categoria en l’última jornada.

Els números de Pablo Machín a la banqueta blanc-i-blava són de quatre punts de 21 de possibles. L’actual tècnic encara està per sobre d’aquell Espanyol però, si no reacciona en els propers partits contra Betis a casa i Leganés a fora, l’Espanyol signarà el pitjor inici a la Lliga de la seva història.