La Copa d’Europa de triatló disputada a Barcelona ha estat un prova plena d’emoció, tant en categoria masculina com femenina. La modalitat esprint, la més ràpida d’aquesta modalitat, ha permès viure finals d’infart. Mathilde Gautier, en dones, i Kristian Blummenfelt, en homes, han estat els guanyadors. Qualsevol competició esportiva en la situació actual és un motiu d’orgull per als organitzadors i la Copa d’Europa de triatló disputada aquest diumenge ha estat tot un encert. Només s’ha fet la prova d’elit amb la participació de poc més d’un centenar d’esportistes.

Foto d’arribada a la prova femenina

La prova femenina ha tingut un final d’infart. Després dels 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bicicleta i cinc corrents, la Copa d’Europa s’ha decidit en l’esprint final. Anna Godoy i la francesa Mathilde Gautier han arribat plegades. La “foto finish” ha hagut de discernir la guanyadora. Finalment, la francesa ha acabat primera amb un temps de una hora i 43 segons. Godoy ha arribat una dècima més tard. La barcelonina ha presentat una reclamació oficial, però en cas de tirar-la endavant, la francesa hagués quedat desqualificada. Per aquest motiu, Gautier ha estat proclamada campiona de la Copa d’Europa de triatló.

Copa d'Europa de triatló Barcelona 2020

Un final d’infart en homes

En la categoria masculina, des del principi, Javier Gómez Noya i el noruec Kristian Blummenfelt han estat els dominadors de la prova. Tot i que l’espanyol anava primer, ha hagut de parar-se durant 15 segons per una sanció i la victòria final ha estat per al noruec Blummenfelt, amb un temps de 53 minuts i 53 segons. Gómez Noya ha arribat 12 segons i mig més tard.