Aleix Garrido va disputar els primers minuts amb el primer equip del Barça a les ordres de Xavi Hernández. El jugador, de 19 anys, va saltar al camp de l’Elx al minut 84, ja amb el partit sentenciat. Després d’estar allunyat quatre mesos per una lesió al turmell va rebre el premi, encara sorprès, de debutar a la Lliga. Quan va acabar el partit, molt emocionat, va descriure el moment com: “El millor dia de la meva vida”.

Onzena temporada vestint de blaugrana

El jugador va arribar al Barça amb només vuit anys. Va arribar al benjamí C, i ha passat per totes les categories inferiors. Actualment es troba jugant amb el juvenil A del Barça. Enguany ha disputat nou partits a la Divisió d’Honor, i sis de la UEFA Youth League, a més de jugar cinc partits amb el Barça Atlètic.

Cal tenir en compte la lesió que es va fer a finals de novembre i que l’ha allunyat dels terrenys de joc fins a finals de març. Xavi va reconèixer en roda de premsa, que “el seu debut hauria arribat abans si no fos per la lesió” que va patir.

El desè jugador del planter que debuta amb Xavi Hernández

Aleix Garrido es va convertir en el jugador del planter número 10 a debutar amb el Barça de Xavi Hernández. El primer a fer-ho va ser Ilias Akhomach, seguit de Ferran Jutglà. El 2022 van debutar, Álvaro Sanz, Estanis Pedrola, Mika Mármol, Iñaki Peña, Marc Casadó, Chadi Riad. I finalment, el 2023 Ángel Alarcón i ara, Garrido.