El VPC Andorra ha guanyat la Divisió d’Honor Catalana al derrotar al Barça Blau per 24 a 10. L’Andorra ha estat el millor en la lliga regular i s’ha plantat a la final i l’ha guanyat en la seva primera temporada jugant la Divisió d’Honor Catalana. Abans ja havia guanyat dues lligues catalanes.

Per als barcelonins ha estat la seva tercera final disputada, les altres dues les havia guanyades, el 2016 i el 2019. Els dos finalistes poden disputar les fases d’ascens a la Divisió d’Honor B. El Barça Blau, les altres dues ocasions, va rebutjar jugar les fases.

Irakli Berdzenishvili avança l’Andorra

Els primers 20 minuts de partit han estat molt igualats, però un “maul” perfecte després d’una “touche” ha acabat amb l’assaig del georgià, Irakli Berdzenishvili, al minut 25 (7 a 0). Manel Rovira, exjugador del Poble Nou, ha transformat un xut de càstig per escurçar diferències (7 a 3).

L’Andorra ha fet un parcial de 17 a 0 en vint minuts

En 20 minuts l’equip andorrà ha deixat el partit sentenciat amb un parcial de 17 a 0 amb un xut de càstig transformat per Gregor Mcneish i dos assajos d’Adri Calvet i de Pedro Albarado.

El Barça Blau no ha abaixat els braços i Santiago González, màxim anotador aquesta temporada per als blaugrana amb set assajos, ha posat el definitiu 24 a 10.