El precandidat a les eleccions al Barça, Emili Rousaud, ha presentat aquest dijous la seva seu electoral, situada a la travessera de les Corts, 277, molt a prop de l’antic camp del Barça, el camp de les Corts. A més, també ha fet públic el programa amb el qual aspira a presidir el FC Barcelona. Rousaud ha explicat els tres eixos principals del seu projecte: refer i reconstruir el primer equip a nivell esportiu i econòmic, sanejar el club i buscar la unió i el consens entre el barcelonisme.

Rousaud, que es presenta amb el lema “Els millors, al Barça”, ja sap el que és formar part de la directiva del club, ja que durant la presidència de Josep Maria Bartomeu va arribar a ser vicepresident. De totes maneres, el precandidat va presentar la dimissió a causa de l’anomenat Barçagate, l’escàndol de les xarxes socials al club.

Refer el primer equip

Emili Rousaud ha centrat el seu programa electoral en tres eixos: refer l’equip en un període de dos anys per fer-lo el més competitiu possible, sanejar el club i treballar per trobar una certa unió i consens amb el barcelonisme.

Per refer el primer equip, Rousaud ha explicat que tenen lligat un dels millors secretaris tècnics del món. “Es tracta d’una persona amb una trajectòria professional acreditada” ha destacat el precandidat blaugrana. Aquesta figura “ajudarà a renovar i reconstruir l’equip amb jugadors joves i talentosos que encara no han explotat”. Rousaud ha remarcat que és important comptar amb jugadors franquícies que generin ingressos pel club. A més, per rellançar el club, té en el punt de mira dos jugadors de gran nivell mundial.

De fet, Rousaud ha tornat a insistir en el desig de Neymar de tornar al Barça: “L’entorn de Neymar ens ha manifestat el seu desig de tornar a Barcelona i ell té el desig de poder tornar”. Però això sí, el brasiler hauria de retirar primer la demanda. Amb tot, Rousaud vol un primer equip competitiu i que en dos anys “guanyi la Lliga i sigui un dels favorits per guanyar la Champions”.

El futur de Leo Messi

Com ja va explicar en una entrevista al programa ‘btv esports’, Rousaud ha destacat que “és inassequible pel club el salari actual de Leo Messi“. El precandidat blaugrana considera que l’argentí volia marxar a l’estiu perquè no es guanyen títols, no per l’aspecte econòmic. És per això, que des de la precandidatura ‘Els millors al Barça’ el volen engrescar “amb un projecte esportiu que torni a les arrels” ja que “Messi vol estar els dos pròxims anys en un equip de nivell“.

Els valors socials del programa de Rousaud

En l’apartat social, Rousaud vol centrar-se en tres punts concrets. El primer d’aquests és la lluita contra el racisme. La igualtat de gènere també serà un dels punts centrals del programa ‘Els millors al Barça’. Finalment, Rousaud buscarà la sostenibilitat del club i la lluita contra el canvi climàtic.