La diferència de potencial entre un Penya Esplugues carregat d’il·lusió i el Barça ha quedat palesa en els primers compassos de partit, quan Roger Serrano ha obert la llauna amb un toc subtil al minut 2. Les tímides arribades espluguines no han intimidat un equip blaugrana prolífic en atac, que ha aconseguit el segon amb un Ferrao fresc que acabava de saltar a la pista.

Ara bé, quan semblava que els d’Andreu Plaza no tindrien pietat i el Palau Blaugrana ja ensumava una golejada, el Penya Esplugues ha aconseguit un gol que ha desfermat els seus. Javier Tamayo ha enviat la pilota al fons de la xarxa després d’un servei de banda i instants més tard, en un contraatac, Guillermo Rodríguez confirmava la reacció amb el gol de l’empat.

El Barça hi ha respost amb contundència, apujant el ritme d’intensitat per posar setge a la porteria contrària. L’ofensiva blaugrana, però, ha topat amb un mur sota pals amb nom i cognom i el porter Sergi Domínguez ho ha aturat pràcticament tot. Només Lozano ha estat capaç de trencar amb l’encert defensiu dels d’Esplugues de Llobregat i s’ha arribat al descans amb un ajustat 2 a 3.

El Barça també ha dut la veu cantant a la represa i de nou només ha necessitat dos minuts per veure porteria gràcies a Ezquerdinha. El Penya Esplugues no ha mostrat el mateix nivell defensiu de la primera meitat, perdut enmig d’una tempesta d’ocasions blaugrana, i Boyis ha fet el cinquè un minut més tard.

El domini estèril dels homes d’Andreu Plaza no ha servit per rematar el duel, còmodes amb el 2 a 5, i un encoratjat Penya Esplugues, que encara no havia abaixat els braços tot i les diferències en el marcador i a la pista, ha fet el tercer en un contraatac, obra de Xavi Lindes.

El gol ha esperonat els del Baix Llobregat, que veient el Barça a només dues dianes de distància, han provat d’escurçar la diferència de gols jugant de cinc. Ara bé, al Penya Esplugues li ha sortit el tret per la culata i en només un minut el Barça ha aprofitat que el seu rival es bolcava en atac per sentenciar el duel a porteria descoberta. Jesús Aicardo ha fet el sisè i Adolfo Fernández ha tancat la golejada amb el 3 a 7 definitiu.

El Barça es veurà les cares a la final de la Copa Catalunya aquest diumenge a les 13.15 amb l’Industrias Santa Coloma.