Foto: Diego Baravelli, CC BY-SA 4.0

Alistair Brownlee és un dels triatletes amb un palmarès més extens, i l’únic que pot presumir d’haver-se penjat l’or olímpic en dues ocasions. El britànic ho va aconseguir a Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016, i serà la gran atracció del Triatló de Barcelona 2023.

Brownlee ha aconseguit medalles d’or en mundials, europeus i s’ha convertit en una de les icones del triatló. Amb 35 anys, arribarà a Barcelona amb un punt de veterania que li pot permetre ser un dels grans favorits per endur-se la prova. Una de les imatges més recordades d’aquest atleta nascut a Dewsbury és l’arribada a Rio de Janeiro 2016 just per davant del seu germà Jonny, que es va penjar la plata.

Els altres atractius del triatló de Barcelona en categoria masculina

Els candidats a endur-se el triomf no es limiten a Brownlee, ja que viurem una lluita emocionant entre els altres favorits. Hi seran Frederic Funk, el campió del món de Triatló de Mitjana Distància el 2022; El ciclista professional d’Ineos Cameron Wurf, que ja va brillar amb el segon lloc a l’Ironman d’Àustria 2023. També hi participarà Antonio Benito, sostcampió del món de Triatló Llarga Distància aquest any.