El Triatló de Barcelona 2023 tornarà a recórrer els carrers de la ciutat diumenge, 8 d’octubre. Aquest any hi prendran part 3.200 triatletes, un 88 % més que en l’edició del 2022. La participació femenina continua sent molt bona i s’apropa al 30 %. Enguany, com és tradicional, el triatló es desenvoluparà principalment a la façana marítima de la ciutat, la platja de la Mar Bella i el CEM la Mar Bella.

A continuació t’oferim una guia completa amb tota la informació sobre el Triatló de Barcelona 2023: horari, modalitats disponibles, el recorregut i tot el que cal saber sobre la prova.


Què vols saber sobre el Triatló de Barcelona 2023?


Informació pràctica del Triatló de Barcelona 2023

 • Data: 8 d’octubre del 2023.
 • Hora: 8 h (fins a les 14 h).
 • Sortida i arribada: platja de la Mar Bella i CEM Mar Bella.
 • Transport públic: el millor és fer servir el metro perquè hi haurà afectacions de trànsit.
 • També és important que tinguis en compte els consells per afrontar el triatló en les millors condicions.

Modalitats del Triatló de Barcelona 2023

El recorregut de la prova tindrà sis modalitats diferents adaptades a tots els nivells:

 • Elit short (1.500 metres en natació / 60 quilòmetres en ciclisme / 15 quilòmetres en la cursa a peu).
 • Triatló olímpic (1.500 metres en natació / 40 quilòmetres en ciclisme / 10 quilòmetres en la cursa a peu).
 • Esprint (750 metres en natació / 20 quilòmetres en ciclisme / 5 quilòmetres en la cursa a peu).
 • Superesprint (300 metres en natació / 7 quilòmetres en ciclisme / 2,5 quilòmetres en la cursa a peu).
 • Júnior (300 metres en natació / 7 quilòmetres en ciclisme / 1,5 quilòmetres en la cursa a peu). Per a joves de 12 a 17 anys.
 • Aquatló (750 metres en natació / 5 quilòmetres en la cursa a peu). No hi ha prova de ciclisme.

A més, hi haurà l’opció de fer el Triatló de Barcelona en tres versions: individual; en relleus, és a dir, tres persones i cadascuna d’elles fa una disciplina (ciclisme, atletisme i natació), i en parelles, dos atletes fent alhora el recorregut.

Recorregut del Triatló de Barcelona 2023

Aquests són els recorreguts oficial del Triatló de Barcelona 2023:

 • Elit short

La nova modalitat es divideix en una prova de natació de 1.500 metres, la mateixa que l’olímpica, un circuit en bicicleta de 60 quilòmetres (cinc voltes a un circuit que arriba fins al Parc de la Ciutadella, una mica més llarg que l’olímpic i el d’esprint) i la cursa a peu de 15 quilòmetres, amb tres voltes al mateix circuit que el de les modalitats olímpica i esprint.

 • Modalitat olímpica

Consta de 1.500 metres de natació a la platja de la Mar Bella, on els participants neden protegits pels espigons. La prova ciclista consta de 40 quilòmetres. Els triatletes fan quatre voltes a un circuit de 10 km que transcorre pel litoral entre el Fòrum i el carrer de la Marina. Finalment, la prova atlètica és de 10 km amb dues voltes al circuit, que passa també per la façana marítima fins a tocar de la torre Mapfre.

 • Modalitat esprint

És un recorregut molt similar a la categoria olímpica del triatló. Les distàncies es redueixen a la meitat. D’aquesta manera, els participants fa 750 metres de natació, 20 km a la bici i 5 km de cursa atlètica.

 • Modalitat superesprint

És la modalitat més ràpida. Consta de 300 metres de natació, 7 km de bicicleta i 2,5 km de cursa atlètica.

 • Aquatló

És una altra de les novetats de l’edició 2023 del Triatló de Barcelona. En aquest cas, la prova només inclou la natació i l’atletisme. Els participants hauran de nedar una volta al circuit de 750 metres que hi ha a la platja de la Mar Bella amb la protecció dels espigons i de la mala mar. La cursa a peu serà una volta a un circuit de cinc quilòmetres.

Les inscripcions del Triatló de Barcelona 2023, tancades

Les inscripcions per al Triatló de Barcelona ja s’han tancat i s’ha arribat al límit previst, 3.200 participants, segons es va explicar a la presentació de la prova.

Com cada any, els preus variaven depenent de si es fa la prova de manera individual, per parelles o grups. En l’edició del 2023, la inscripció més barata era la de la modalitat d’esprint, amb un preu de 69 euros. La més cara, la de parelles en la modalitat olímpica, tenia un preu de 178 euros. Això sí, les més assequibles eren les júnior, amb un cost de 19 euros i l’aquatló, 54 euros.

On es recull el dorsal?

El dorsal del Triatló de Barcelona 2023 es podrà recollir dies abans de la competició a la TriExpo. Tot el material necessari per participar en el Barcelona Triathlon 2023 es recollirà també en la zona destinada a aquest efecte a TriExpo, dins dels horaris establerts en el programa. L’organització proporcionarà un dorsal, adhesius per a la bici i casc, un casquet de natació, una polsera i un xip a tots els participants.