Didac Rumy, jugador Horta medul·la òssia

En Dídac Rumi Insua és un nen de nou anys que juga al Benjamí B de la UA Horta. Fa cinc mesos li va diagnosticar una aplàsia medul·lar, una malaltia de la sang que comporta un trasplantament de medul·la òssia. Des del seu club, l’Horta, han iniciat una campanya per trobar donants tant de medul·la com de sang.

“Dona sang, dona medul·la”

L’1 de març, en Dídac va ser l’encarregat de fer el servei d’honor abans de l’enfrontament entre la UE Sant Andreu i la UA Horta. Es dona el fet que en Dídac és veí de Sant Andreu de Palomar i jugador de l’Horta.

Aquest va ser un dels molts actes que s’estan fent per aconseguir un donant que sigui compatible amb en Dídac.

La iniciativa següent serà el 22 de març coincidint amb un dels enfrontaments destacats de la jornada. Aquell diumenge, l’Horta rebrà el Terrassa. Des de l’entitat del Feliu i Codina s’ha iniciat una campanya per trobar un donant que pugui salvar en Dídac “i tots els nostres guerrers”. La campanya es pot seguir a través d’Instagram tant del club com de la iniciativa @hayguerrerospararato

Tots amb en Dídac

A més dels actes que s’han fet i es faran coincidint amb partits de futbol, també cal destacar la implicació de personatges relacionats amb l’esport i amb la cultura. És el cas de la cantant Lolita Flores, que ha enviat un missatge per fer una crida a tothom que pugui anar al Feliu i Codina el 22 de març.

Què és l’aplàsia medul·lar

L’octubre del 2019, els metges van diagnosticar a en Dídac aplàsia medul·lar, una malaltia de la sang que consisteix en la desaparició de les cèl·lules mare de la medul·la òssia. Aquestes són les encarregades de la producció de totes les cèl·lules de la sang. Les persones que la pateixen tenen un dèficit, més o menys intens, de glòbuls vermells (encarregats de transportar oxigen als teixits), glòbuls blancs (de la defensa contra les infeccions) i de plaquetes (les responsables d’evitar les hemorràgies).