El Club Natació Barcelona és una de les entitats amb més història de la ciutat. El club de la Nova Escullera, però, lluny de viure en el passat, sempre mira endavant. I aquest cop ho ha fet amb una proposta pionera. El club mariner ha fitxat diversos nedadors paralímpics i continua donant suport al waterpolo adaptat. Una de les últimes incorporacions ha estat la nedadora Marian Polo.

Una nedadora amb totes les capacitats

La Marian Polo és un dels últims fitxatges del Club Natació Barcelona. Aquesta nedadora, de 21 anys, va competir en els Jocs Paralímpics de Rio i des de fa pocs mesos s’entrena a la piscina de la Nova Escullera amb la resta de companys. I quan diem la resta de companys ho fem amb totes les lletres. La Marian, nedadora paralímpica d’alt rendiment, entrena cada dia amb tots els nedadors d’elit del club mariner. Per a ella, “sempre es parla de la inclusió, però realment és una convivència i que tothom pugui fer-ho tot a la vegada i sense separar un dels altres.”

D’aquesta mateixa opinió és l’Antonio Polo. La coincidència del cognom no és casual, l’Antonio és el germà de la Marian i també és el seu entrenador. Per a ell, el fet de poder entrenar a la vegada gent amb i sense discapacitat “és un repte, però quan ho fas amb gent d’alt rendiment és molt fàcil”.

Una aposta del CN Barcelona que també arriba al waterpolo

La decisió del Natació Barcelona de donar un impuls als esports aquàtics adaptats no es queda només amb la natació. Des de fa uns mesos, el club ha incorporat la secció de waterpolo adaptat. Un modalitat, coneguda com a ability, que permet jugar a aquest esport tothom que ho vulgui provar. El director tècnic d’Esports Adaptats del club, Rubén Reguart, assegura que “creiem que el waterpolo adaptat o ‘ability’ té molta sortida i donar suport perquè el waterpolo adaptat sigui una realitat.” Per aquest raó han incorporat un entrenador amb experiència. Chus Collado, exnedador paralímpic, que va aconseguir sis medalles en els Jocs de Sydney, Atenes i Pequín. Per a ell, “el waterpolo adaptat comporta molts beneficis respecte a la natació tradicional, ja que ajuda a sortir de la zona de confort”.

Aquest impuls del CN Barcelona als esports adaptats arribarà al màxim quan el club pugui inaugurar les dues piscines que actualment s’estan construint dins del projecte El CNB del segle XXI.