La piscina de la Nova Escullera ha viscut un partit històric per al waterpolo. Per primer cop, s’ha disputat un partit de waterpolo “ability” o adaptat a l’estat espanyol. Ho han fet el CN Barcelona i el CN Terrassa. El waterpolo adaptat és una modalitat de waterpolo que neix amb l’objectiu de desenvolupar aquest esport inclusiu, en què persones amb discapacitat i sense poden gaudir d’un esport d’equip.

Primer partit “oficial” de waterpolo adaptat

La creació d’un equip de waterpolo inclusiu fa molt temps que s’està treballant des del Club Natació Barcelona. Inicialment, l’equip feia els entrenaments al CN Atlètic-Barceloneta però, des de fa un temps, la trentena d’esportistes que formen part del CNB ho fan a la piscina de la Nova Escullera. Ells han estat els encarregats d’impulsar-lo i poder practicar el waterpolo adaptat en l’àmbit competitiu.

El grup, que entrena cada setmana, vol instaurar i fomentar aquest esport a la ciutat. La iniciativa, pionera a l’estat espanyol, és nova en tots els sentits. No hi ha equips afiliats a cap federació, ni tampoc té reglament propi. Per aquesta raó, en Gabriel Villarubia, conegut com a Villapela, assegura que “el nostre objectiu principal és l’elaboració d’un reglament de joc i definició de la classificació dels competidors i que permeti la inclusió de la màxima diversitat possible.

L’entrenador del CNB WP Ability és en Josep Gasch ‘Pitu’. El tècnic del waterpolo base de la UE Horta ha estat l’encarregat de cohesionar l’equip i per a ell “avui és un dia important. Nosaltres entrenem cada diumenge a la tarda i ara veiem que aquest esforç ha valgut la pena. Només volem animar a tothom que vulgui participar que vingui amb nosaltres a jugar.”

Malgrat que el projecte està impulsat pel Club Natació Barcelona, els seus promotors volen que el waterpolo adaptat sigui, ben aviat, un nou esport i formi part de l’oferta esportiva de la ciutat de Barcelona per a persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda en altres clubs i equipaments.

Què és el waterpolo adaptat

Victòria marinera

Evidentment, el resultat del partit era el menys important de la cita històrica. Però per la història del waterpolo adaptat sempre constarà que el CN Barcelona ha guanyat el CN Terrassa per 11 a 7.