El BMX o bicicròs és un esport minoritari al país, però el barri d’Horta, que acollirà el Campionat de Catalunya l’últim cap de setmana de juny, té el club XL-BMX, que s’ha vist obligat a demanar ajuda econòmica mitjançant un micromecenatge a través d’internet.

Les federacions no se’n fan càrrec

Les federacions catalana i espanyola de ciclisme no contribueixen a pagar les despeses que suposen al club competir de forma internacional. Per tant, els pares i mares dels ciclistes són els que s’haurien de fer càrrec íntegrament de tots els costos. Perquè això no passi, el club barceloní busca ajuda econòmica per poder competir al mundial de BMX, que se celebrarà a Zolder, Bèlgica, en què haurien de competir set dels corredors de l’XL-BMX.

Un micromecenatge amb recompenses interessants

L’XL-BMX busca el suport d’altres corredors i gent vinculada a la modalitat. Aquesta crida que s’està portant a terme es fa visible a través de les xarxes socials. Cada donació té diverses recompenses com, per exemple, poder presenciar un entrenament del club, una classe gratuïta amb els entrenadors i una samarreta de l’escola.

Incentivar tant els més joves com als més grans

Aquesta escola de Barcelona consta de corredors amb franges d’edat molt diverses i alguns d’ells són campions en l’àmbit nacional i europeu. Els objectius principals de l’entitat són incentivar a practicar aquesta modalitat de ciclisme i promocionar el BMX, per aquest motiu les quotes de l’escola són les més baixes possible.

L’Alfredo Moreno, l’entrenador del club

L’Alfredo Moreno és 13 vegades campió d’Espanya de BMX i entrenador d’aquesta escola d’Horta. Moreno és l’encarregat d’entrenar els 70 corredors que té l’equip, sis dels quals competiran al campionat mundial, del 23 al 27 de juliol a Bèlgica.