Víctor Font ha fet un altre pas en la carrera cap a la presidència del Barça. Si ara fa un any es va presentar com a precandidat i el 31 de gener ho va fer amb públic, aquest dimarts ha presentat un llibre del seu projecte escrit per Antoni Bassas. En l’acte, Font ha destacat els eixos programàtics de la seva precandidatura: estabilitat econòmica perquè “li preocupa molt la situació econòmica del club”, model basat en el “cruyffisme” i una estructura organitzativa amb exesportistes vàlids i amb mèrits per prendre decisions.

Víctor Font precandidat Barça llibre

Víctor Font i Xavi Hernández

Víctor Font té clar quin és el seu model de club i, per aquest motiu, la presència de Xavi Hernández és gairebé obligatòria. Font està convençut que el de Terrassa arribarà algun dia a ser entrenador del Barça, però creu que “el que no podem fer és que Xavi sigui entrenador durant dos, tres, quatre anys i que en funció dels resultats, de si estar molt estressat, se’n vagi i marxi a treballar per la competència, això no ens podem permetre”. Per aquest motiu, el precandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona té clar que “necessitem que en els propers 10 anys gent com el Xavi siguin part de l’estructura esportiva del club”.

Sí a De Ligt

El precandidat ha destacat que les decisions esportives, en el cas d’arribar ell a la presidència, les prendria un grup de treball format per exfutbolistes vàlids i amb mèrits per estar al Barça. Tot i això, ha destacat que no voldria entrar a valorar quina decisió prendria ell com a president en el cas del fitxatge de De Ligt, però com a soci “faria tot el possible per incorporar-lo” perquè és un jugador amb l’ADN Barça.

No a Griezmann ni Neymar

De qui no va ha volgut saber res és de Griezmann, a qui no acaba de veure esportivament ni creu que hagin d’incorporar un jugador que l’any passat els va dir que no. De Neymar també ha destacat que futbolísticament és un jugador “top”, però que els últims esdeveniments han posat de manifest que és un jugador que no està centrat 100 % en el futbol.