El Club Esportiu Júpiter es va fundar l’any 1909 i és un dels equips de futbol històrics de Barcelona. Per les seves files han passat milers de jugadors i veïns que també han estat socis i simpatitzants. Ara, l’entitat ha donat la documentació relacionada amb aquests més de 100 anys d’història a l’Arxiu Municipal de Sant Martí per assegurar-ne la preservació.

Imatges i documents centenaris

Entre els documents que ha cedit el Club Esportiu Júpiter, hi ha fotografies -algunes del 1915-, tota la crònica esportiva del primer equip de futbol des dels inicis fins a la temporada 2004/2005 a càrrec de l’historiador Joaquim Culla o un quadre amb el nom dels socis fundadors.

Per tal de preservar joies com aquestes, l’Arxiu Municipal de Sant Martí restaurarà tota la documentació, la condicionarà i l’emmagatzemarà en unes condicions de clima adequades per al paper i la fotografia. A més, digitalitzarà tots els documents. Des de l’Arxiu calculen que els tindran classificats i a punt per ser consultables a finals d’any. La documentació es quedarà a l’arxiu, però l’entitat rebrà una còpia digitalitzada.