Durant cinc dies, la piscina de Can Llong del Club Natació Sabadell, ha estat l’escenari de la vint-i-unena edició del Campionat d’Espanya de Natació, una prova que ha servit per aconseguir les marques mínimes per als Jocs Olímpics de Tòquio i els Europeus de Budapest.

El Sant Andreu serà a Tòquio

Castelló, Sabadell, Budapest. Aquest és el triangle màgic que han de passar els nedadors i nedadores catalans que vulguin participar als Jocs Olímpics de Tòquio. Aquest cap de setmana ha estat el torn de la piscina de Can Llong i allà, al Club Natació Sabadell, hem pogut veure i viure algunes de les mínimes necessàries per ser a la cita olímpica. La més desitjada la de Joanllu Pons.

El nedador mallorquí va veure l’estiu passat com l’anul·lació dels Jocs Olímpics els deixaven sense passaport olímpic. I a Castelló es va quedar a vuit centèsimes d’aconseguir-ho. Sabadell i la piscina on ho va aconseguir l’any passat havia de ser la bona. I ho ha estat. Als 400 estils, en Juanllu s’ha proclamat campió d’Espanya. Però fer-ho amb un temps de 4 minuts, 15 segons i 29 centèsimes li ha servit per tenir bitllet per als Jocs.

El Mediterrani i el CN Barcelona tindran gent a Budapest

Però com dèiem el triangle de Tòquio el formen Castelló, Sabadell i Budapest. A la capital hongaresa es disputaran al mes de maig, els Campionats d’Europa. Serà una prova que permetrà fer les últimes marques per als Jocs. Cap allà hi aniran també les andreuenques Lidon Muñoz, en els 50 i 100 lliures; Àfrica Zamorano en 200 estils, 100 i 200 esquena i 200 lliures; la Jessica Vall en totes les modalitats de braça i l’Alba Guillamon en els 50 papallona. El Mediterrani també tindrà dos representants: Alberto Lozano en papallona i Joan Ballester en els 200 braça.

El Campionat d’Espanya, però, ha servit per comprovar que el videoarbitratge també hauria d’arribar a la natació. La nedadora del Club Natació Barcelona, Mireia Pradell va quedar eliminada en els 100 esquena per haver-se submergit, segons els àrbitres, més de 15 metres a la sortida. Les imatges, però, demostren que no va ser així i que el VAR també aniria dins de l’aigua.

Malgrat tot, la manresana ha acabat amb un bon gust de boca. La nedadora cenebista s’ha proclamat campiona d’Espanya dels 50 esquena i s’ha classificat per a l’Europeu de Budapest.