L’XL-BMX és un dels clubs de la ciutat que es dedica a aquesta modalitat esportiva del ciclisme. Des de fa anys els responsables de l’entitat demanen més suport a la Federació Catalana, tant econòmic com humà. Des de la Federació afirmen que donen tot l’ajut que poden.

El motiu de les diferències

El responsable del club i entrenador, Alfredo Moreno, afirma que la quantitat de diners que des de la federació destinen al BMX és molt poca en comparació a altres modalitats ciclistes que també reben ajuts de la federació. Moreno considera: “No és just que per a nosaltres es destinin uns 17.000 euros del pressupost, mentre que modalitats com el ciclisme en pista rebin més de 49.000“.

Des de la federació, la responsable tècnic Marta Vilajosana considera: “Nosaltres fem el màxim esforç possible a ajudar a totes les modalitats ciclistes que tenim: pista, BTT, ciclisme adaptat, femení i BMX. Però el nostre pressupost és el que és. A més, prioritzem les competicions de la selecció catalana, que en el cas del ciclisme en pista té tres competicions, mentre que el BMX només en fa una”.

Sortida d'una cursa de BMX

El BMX, un esport minoritari i autofinançat

Des del club XL-BMX també reivindiquen més suport material de la federació. Alfredo Moreno afirma: “El fet que els nostres esportistes i els seus pares hagin d’assumir les despeses de les competicions, no ens ajuda”. De fet, en alguna ocasió, el club ha hagut de recórrer al micromecenatge per poder finançar alguna de les seves participacions en campionats d’Europa.

Ciclistes de BMX al circuit d'Horta
Foto: XL-BMX

No participaran en la primera prova de l’any

Com a mesura de pressió per la manca de suport que els responsables de l’XL-BMX diuen que pateixen, han decidit renunciar a participar en la primera cursa de la Lliga catalana que es disputarà el 26 de gener, a Sant Andreu de la Barca. Una renúncia que pels responsables de la federació és un error, “ja que perjudica els organitzadors de la prova i tampoc creiem que ajudi els seus corredors, que considerem molt bons i amb moltes possibilitats de futur”.