Amb patiment, en el temps afegit, amb problemes, però el Barça s’ha classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei després de superar l’Eivissa per 1 a 2. Els blaugrana han hagut de remuntar el gol inicial dels illencs gràcies a un doblet d’Antoine Griezmann.

Un onze amb moltes sorpreses

Amb la convocatòria i les absències de Messi, Busquets i Piqué ja s’intuïa que hi hauria canvis a l’alineació. Quique Setién ha fet servir un 3-4-3 amb possibles canvis tot depenent de com avancés el partit. Amb Neto a la porteria, l’entrenador blaugrana ha sorprès amb només un central, Clément Lenglet. Al costat del francès, Sergi Roberto i Junior Firpo i Semedo com a lateral amb recorregut. Al mig del camp, De Jong, Rakitic i Riqui Puig. I a la davantera, Ansu Fati, Antonie Griezmann i Carles Pérez.

@FCBarcelona

L’Eivissa sorprèn a la primera part

Tot i el domini territorial i de possessió del conjunt blaugrana des de l’inici, l’Eivissa ha sorprès. Javi Pérez ha fet l’1 a 0 en el minut 9 de partit. Vuit minuts més tard hi ha hagut un gol anul·lat al conjunt local per una falta sobre Lenglet. Els blaugrana continuaven amb la possessió, però sense crear ocasions clares de gol. L’equip entrenat per Pablo Alfaro, en canvi, han tingut una oportunitat doble poc abans d’arribar al descans. Primer xut al pal de Raí i després rematada de Rodado a porteria que Neto ha desviat a córner. De fet, en els primers 45 minuts l’Eivissa ha xutat quatre vegades a porta (dues entre els tres pals) i el Barça, cap tot i dominar la possessió amb un 84 %.

Remuntada a la segona

A la represa, Quique Setién ha volgut donar un canvi amb l’entrada de Jordi Alba, com a lateral ofensiu, en el lloc d’un Carles Pérez força desencertat. Els blaugrana han continuat amb el domini territorial. El primer xut del Barça entre els tres pals ha estat de Rakitic en el minut 68, un xut des de lluny i sense gaire perill. Arthur Melo ha entrat poc després en el lloc de Riqui Puig. Una passada en profunditat de Frenkie de Jong per a Antonie Griezmann ha suposat l’empat dels barcelonistes en el minut 72. Setién ha fet l’últim canvi: Arturo Vidal en el lloc de Rakitic quan faltaven nou minuts per acabar els 90 reglamentaris. En el temps afegit, Griezmann ha fet l’1 a 2 definitiu, que ha classificat els blaugrana per a la ronda següent.