Blaz Janc, nou jugador FCB Handbol
@FCBHandbol

El Barça d’handbol continua perfilant l’equip de cara al curs que ve. El club ha anunciat la incorporació de Blaz Janc, jugador eslovè que serà blaugrana la temporada vinent i les tres següents.

Qui és Blaz Janc?

El primer fitxatge del Barça per a la temporada que ve és un extrem dret de 23 anys que arribarà procedent del Vive Kielce, equip amb el qual ha jugat les tres darreres temporades. Fa 1,85 m i pesa 85 kg.

Janc serà blaugrana fins a la temporada 2023-2024 i, malgrat la seva joventut, té una llarga trajectòria dins l’handbol europeu. Va començar al Celje Pivovarna, equip amb el qual va debutar a la Champions amb 15 anys. L’any 2017 va fitxar per al Kielce. Amb l’equip polonès ja ha guanyat dues Lligues i dues Copes.

Blaz Janc, jugador del Kielce
@kielcehandball

Amb la selecció d’Eslovènia, l’extrem ha disputat els Jocs Olímpics de Rio, on van acabar sisens a la classificació, i el Mundial del 2017, en el qual va penjar-se la medalla de bronze.

Vells coneguts

Amb l’arribada de Blaz Janc, el Barça tindrà tres jugadors eslovens a la plantilla: aquesta temporada l’equip de Xavi Pascual té Luka Cindric, amb qui Janc va coincidir al Kielce, i Jure Dolenec, company de selecció de l’extrem blaugrana.