El Club de Bitlles Siuranenc d’Horta celebra el 25è aniversari. Promouen aquest esport tradicional que, després d’estar prohibit durant el franquisme, es va anar recuperant als anys 80 a diversos punts del país. Actualment, hi ha sis clubs a Barcelona, entre els quals figura el Siuranenc d’Horta, que juga a les pistes de la plaça de Botticelli i que disposa d’una seixantena de jugadors de totes les edats.

Les bitlles catalanes són un esport tradicional que data del segle XIV i que es practica molt a les terres de l’Ebre i a Lleida. Consta de sis bitlles i tres bitllots i la màxima puntuació s’aconsegueix en deixar només una bitlla dreta.

25 anys promovent les bitlles catalanes

L’any 1994, dos veïns d’Horta van fundar el club després de descobrir aquest joc al poble de Siurana, al Priorat. El van anomenar Club de Bitlles Siuranenc d’Horta i 25 anys després segueixen competint. El club participa en les lligues de Barcelona i Catalana i al circuit individual. La seva millor fita va ser quedar tercers al campionat de Catalunya. “Convidem la gent del barri perquè vinguin, coneguin les bitlles catalanes i puguin aprendre un joc que és nostre, és català i que pot jugar tota la família”, explica Ferran Herrera, president del club.

Per no perdre pistonada, volen seguir promovent el joc entre els escolars. De moment, el Siuranenc d’Horta acabarà l’any com a líder del grup 2 de la Lliga Catalana després de guanyar en nou de les 10 jornades disputades.