Del 6 al 8 de desembre, la selecció catalana amateur disputarà la primera fase estatal de la Copa de les Regions. El combinat català marxarà aquest dijous cap a Mèrida per enfrontar-se amb les seleccions d’Extremadura i l’Aragó.

Dos partits clau

El tècnic de la selecció catalana, Toni Almendros considera que l’equip arriba en un bon moment i que les sensacions que li han deixat els amistosos disputats abans de la Copa de les Regions (Manresa, Cornellà i Badalona) han estat molt satisfactòries.

Respecte als rivals: les seleccions d’Extremadura i l’Aragó, el seleccionador diu que “són dos grans rivals. En el cas dels aragonesos fa molt de temps que s’estan preparant per aquesta cita, mentre que la selecció d’Extremadura té jugadors molt perillosos i molta pólvora al davant.”

L’optimisme en la selecció és molt alt. Veterans com Àlex Cano afirmen que “el grup que hem format és molt interessant. Hi ha una combinació de gent veterana i joves que ens anirà molt bé”.

Els condicionants de la convocatòria

De cara a fer la convocatòria final, Toni Almendros ha hagut de jugar amb les condicions que posen la RFEF i la UEFA. A la llista no hi pot haver jugadors que hagin tingut un contracte professional de futbol, que hagin jugat a Segona, han de portar dues temporades en categoria territorial i el seu equip no pot ser cap filial.

Jugadors selecció catalana amateur

Els antecedents a la Copa de les Regions

La selecció catalana amateur afronta la primera fase de la Copa de les Regions amb la mirada posada en edicions anteriors. La temporada 2011-2012, l’equip va quedar campió d’Espanya; i a la temporada següent va arribar a jugar la final contra el Vèneto. Un partit que van perdre a la tanda de penals.

El curs 2013-2014, la selecció va a tornar a quedar campiona d’Espanya. Però a la fase intermèdia van caure davant els campions, l’Eastern Region d’Irlanda del Nord. En les dues últimes edicions, l’equip de Toni Almendros no ha passat de la fase estatal. Eliminats per Castella-la Manxa, la temporada 2015-2016 i per Castelló-Lleó en l’última edició disputada.

Els horaris dels partits

  • Divendres, 6 (12 h): Catalunya-Extremadura
  • Dissabte, 7 (12h): Aragó – Catalunya
  • Diumenge, 8 (10 h): Extremadura – Aragó