tour franca barcelona 2026
Foto: @letour

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França per primera vegada en tota la història. Després de més de cinc anys treballant per aconseguir-ho, Barcelona entrarà a la selecta llista de ciutats que han estat l’escenari de la “gran départ” de la competició ciclista per etapes més important del món. L’Ajuntament ho ha fet oficial aquest mateix dimarts, en una roda de premsa conjunta entre l’alcalde, Jaume Collboni, i el director general del Tour de França, Christian Proudhomme, des del Saló de Cent, on han signat l’acord.

L’alcalde Collboni ha assegurat que es tracta d’un somni fet realitat i d’una fita col·lectiva única i històrica. “Barcelona ha estat l’única ciutat del món que ha acollit uns Jocs Olímpics, un Mundial de Futbol, la Copa Amèrica de vela i el Tour de França. Els quatre esdeveniments esportius més importants”, ha recordat.

La data per a la sortida del Tour de França 2026 a Barcelona és el 4 de juliol. Per poder acollir l’esdeveniment l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació faran una aportació de set milions d’euros.

Barcelona agafarà el relleu de Florència i Lille

Després de ser la seu de la sortida de La Vuelta el 2023, Barcelona tornarà a ser seu del millor ciclisme mundial. La capital catalana agafarà el relleu de Florència i Lille, que seran les ciutats de les estrenes del 2024 i 2025. Està previst que Barcelona no només aculli la primera etapa i l’arrencada de la segona, sinó que també serà l’escenari, la mateixa setmana, de la presentació dels equips participants. Collboni també ha remarcat que l’objectiu és “compartir el Tour amb el conjunt de Catalunya i per això estem treballant perquè l’acord també inclogui les tres primeres etapes en territori català”.

Fa 15 anys que el Tour de França no passa per la Ciutat Comtal: aleshores, Barcelona va ser el final d’una etapa que va començar a Girona i l’inici d’una etapa que va acabar a Ordino Alcalís. La capital catalana també va tenir presència en el Tour del 1957 i del 1965.