dona morta passeig maragall

Una ciclista ha resultat ferida greu després de patir un accident de trànsit mentre anava en bicicleta al Guinardó. El sinistre va tenir lloc aquest dilluns a última hora, poc abans de la mitjanit, a la cruïlla del carrer del Telègraf amb la ronda del Guinardó. Segons han explicat alguns testimonis, la ciclista ha xocat amb un taxista. La víctima ha estat traslladada a l’hospital en estat greu pel Servei d’Emergències Mèdiques.

Un punt negre de la sinistralitat, segons els veïns

Segons els veïns aquesta cruïlla és un punt negre de sinistralitat. Justament ara fa un any, el juny del 2023, un motorista va morir en un accident de trànsit en aquesta mateix punt del Guinardó, quan va topar amb un cotxe de la Guàrdia Urbana. La víctima, Pep Melendres, era una persona força coneguda al barri perquè havia estat el president i fundador del club d’escacs Peona i Peó.

En aquesta zona també es va produir un altre sinistre mortal fa cinc anys. En aquest cas, va ser a la ronda del Guinardó amb el carrer de la Torre dels Pardals i va morir un vianant atropellat.

Segons ha detallat fonts del consistori, la Guàrdia Urbana no qualifica aquest punt com a zona de risc. Els criteris per determinar una zona de risc són 10 o més sinistres amb lesionats a una distància de 15 metres entre ells durant un interval de 12 mesos.