Falta menys d’una setmana pel tret de sortida de la Mitja Marató Barcelona 2022, que se celebrarà aquest diumenge, 3 d’abril. Els carrers de Barcelona tornaran a vibrar amb una de les curses més esperades a la ciutat. La 32a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona comptarà amb la presència de 13.000 corredors, un 35 % de les quals seran dones.

La participació de corredors estrangers és del 19 % (gairebé 2.500), una dada negativa en comparació amb altres edicions i producte de la situació mundial actual. A Barcelona es podran veure 55 nacionalitats diferents.

L’elit de la prova

El corredor etíop Haftu Teklu, guanyador de l’última Mitja Marató de Barcelona, tornarà a córrer aquest 2022 per mirar de repetir l’èxit de l’any anterior. Teklu va aconseguir batre el rècord del circuit, amb una marca de 59 minuts i 39 segons. L’organització ha revelat els rivals que li posaran les coses complicades per repetir victòria. Tots són corredors amb registres per sota de l’hora. Els seus compatriotes Abebe Gashahun (59 minuts i 46 segons)Antenatyehu Dagnachew (59:48) i Abdisa Tola (59:54), a més dels corredors kenyans Titus Mbishei (59:55) i Victor Chumo (59:58”).

Les principals favorites per triomfar en categoria femenina seran les etíops Asnakech Awoke (1 h 07 minuts i 4 segons) i Alemaz Samuel (1 h 08:53). Les acompanyaran les debutants Rediet Daniel Molla (Etiòpia) i Magaret Kipkemboi (Kenya)

Recorregut de la Mitja Marató de Barcelona 2022

La Mitja Marató de Barcelona sortirà des del passeig de Pujades, a tocar del Parc de la Ciutadellaa les 8.30 h, i baixarà fins al monument a Colom. Des d’allà, s’iniciarà la pujada al Paral·lel fins arribar a la Gran Via i tornar cap al centre de la ciutat. Després d’un pas pel Poblenou, s’encaminarà a la rambla de Prim per baixar al Fòrum i fer tot el recorregut pel litoral.

L’arribada estarà situada al mateix lloc de la sortida. Descarrega’t el recorregut de la Mitja Marató Barcelona 2022 en PDF.