Barça Atlètic de Madrid celebració gol

El Barça ha aconseguit un triomf molt important davant l’Atlètic de Madrid, tot i el patiment final després de jugar amb un jugador menys des del minut 69 per l’expulsió de Dani Alves. La victòria permet als blaugrana superar els matalassers i entrar en zona de Lliga de Campions 20 jornades després.

Un Barça amb canvis

L’entrenador blaugrana, Xavi Hernández, ha optat per donar entrada a un dels dos nous fitxatges de l’última setmana, Adama Traoré, acompanyant Gavi i un altre dels fitxatges del mercat d’hivern, Ferran Torres, de la mateixa manera que l’incombustible Dani Alves.

Ganes, perill, control i gol de l’Atlètic de Madrid

El Barça ha sortit amb moltes ganes i una pressió alta que ofegava el conjunt de Diego Simeone. Adama creava perill i l’Atlètic de Madrid no trobava espais. Tot i això, el primer gol del partit l’ha fet el conjunt matalasser. En un contraatac molt ben trenat, Koke ha habilitat Luis Suárez, que ha servit perquè Yannick Carrasco fes el 0 a 1 al minut 8 de partit.

Reacció blaugrana

El conjunt blaugrana ha reaccionat ràpidament. Només dos minuts més tard, i després d’una molt bona jugada d’Adama Traoré, Dani Alves ha fet una centrada que Jordi Alba ha rematat al primer pal i ha clavat a l’escaire. Alba ha rematat amb el turmell, però ha estat un golàs que ha obert el camí de la remuntada. En el 21, una bona centrada d’Adama ha servit perquè Gavi fes el 2 a 1. De ben segur que s’ha vist la millor primera part del Barça aquesta temporada, que ha acabat amb un gol d’Araujo en el minut 43.

Dani Alves, protagonista per partida doble

El Barça ha continuat dominant i Dani Alves s’ha erigit com a protagonista de l’enfrontament per partida doble. El brasiler ha fet el 4 a 1 en el minut 49 en una arribada de segona jugada molt ben llegida. Tot i això, Alves ha estat més protagonista quan ha estat expulsat per una entrada per darrere a Carrasco quan la pilota no estava en joc en el minut 69. Enmig d’aquestes dues accions Luis Suárez havia fet el 4 a 2.

Final intens

Xavi Hernández havia donat entrada a Aubameyang per Adama per buscar més gol i a Nico González per Gavi per tal de buscar més control, tot i que l’entrenador ha hagut d’adaptar el sistema per jugar amb 10. Tot i els dos gols de diferència, el Barça ha patit per la situació, però no pel marcador, i suma una victòria que pot significar un punt d’inflexió.