El Barça buscava consolidar el lideratge a la Lliga davant de l’Eibar amb la vintena victòria en 20 partits, i ho ha aconseguit amb solvència. Les blaugrana han superat les basques per un clar 7 a 0. L’Eibar haurà de seguir lluitant per sortir del descens de la Primera Ibedrola.

Un Barça en “mode piconadora” passa per sobre de l’Eibar

El Barça ha trepitjat amb força la gespa de l’Estadi Johan Cruyff i ja en els primers minuts ha tingut assetjada la porteria d’Amaia Peña. Els avisos s’han traduït en premi al minut 7, quan la centrada de Leila l’ha pogut treure amb dificultats la defensa de l’Eibar, però Marta Torrejón, atenta, ha recollit la pilota per foradar la porteria rival.

Només dos minuts més tard, una nova centrada de Leila Ouahabbi ha trobat rematadora: Clàudia Pina de cap ha aconseguit batre novament Amaia. I al minut 15, el xut de Melanie Serrano ha rebotat en la defensa visitant però Marta Torrejón, que tornava a passar per allà, no ha perdonat i ha aconseguit el tercer gol blaugrana i el doblet en el seu compte particular. L’Eibar estava patint d’allò més aquests primers minuts de partit.

Les blaugrana no han abaixat el ritme ni un sol segon i al minut 21 han aconseguit el quart, obra de Mapi León, que ha culminat amb encert una bona jugada d’estratègia a pilota aturada. Mapi León s’ha estrenat d’aquesta manera com a golejadora aquesta temporada. Abans de la mitja hora de joc el Barça ha marcat el cinquè. Leila Ouahabbi, que ha tancat una gran primera meitat, ha anotat també el seu primer gol aquesta temporada després d’aprofitar una sèrie de xuts rebutjats dins l’àrea petita. Amb aquest resultat de 5-0 els dos equips han enfilat el camí cap als vestidors.

El Barça ha dominat però ha abaixat el ritme a la segona part

El Barça ha seguit amb la mateixa dinàmica a la segona meitat, i en els primers minuts Melanie Serrano ha anotat el sisè gol després d’una gran centrada de Graham Hansen. Jenni Hermoso havia transformat el setè però la col·legiada l’ha anul·lat per fora de joc.

Aitana Bonmatí ha pogut disputar els primers minuts al Johan Cruyff després que una lesió al soli de la cama dreta l’apartés dels terrenys de joc aquest últim mes. Patri Guijarro ha estat substituïda al minut 20 de la represa per donar el relleu a la de Sant Pere de Ribes.

Les blaugrana ho han seguit intentant, amb accions de perill protagonitzades per Oshoala i Jenni Hermoso, però aquesta vegada Amaia Peña ha estat encertada i ha evitat que el marcador s’ampliés. Aitana Bonmatí ha culminat amb gol el seu retorn, i ha marcat el setè. Rolfö ha centrat i Lieke Martens ha deixat la passada de la mort per a Aitana, que amb un xut ajustat al pal ha superat novament Amaia.