El Rugby Barça ha perdut a casa contra el Ghenova Cocos de Sevilla i no ha pogut assegurar la presència als quarts de final de la Lliga Iberdrola. Ara, les blaugranes necessiten una victòria en els dos partits que resten de la segona fase per estar entre els vuit millors equips del campionat. Tot i la derrota, l’equip blaugrana han sumat un punt de bonus defensiu gràcies a un assaig aconseguit just amb el temps exhaurit.

Les pèrdues de possessió condicionen el Barça

El Ghenova Cocos s’ha avançat en el marcador amb un llançament a pals al minut 17, però l’avantatge de les sevillanes ha durat ben poc, ja que a la següent jugada Silvia Júlia ha fet un assaig i amb la posterior transformació de Claudia Peña, les blaugranes han capgirat el marcador.

A partir d’aquí, el Ghenova Cocos ha intensificat la pressió, cosa que ha fet que el Barça hagués de rifar la possessió a cops de peu. El joc alt de les visitants i la poca fluïdesa en les passades de les blaugranes, que han perdut moltes pilotes, dificultava molt el joc ofensiu del Barça, que no ha pogut acostar-se en gaires ocasions amb perill a l’àrea d’assaig rival. Per la seva banda, les sevillanes sí que han trobat espais i han pogut fer el primer assaig del matx, sense transformació, per anar-se’n al descans amb una avantatge de només un punt.

Les blaugranes han anat de menys a més en la segona meitat

La segona part ha començat amb un setge de les Ghenova Cocos, que en poc més de 10 minuts han augmentat la diferència de punts amb dos assajos. Les sevillanes han transformat un dels dos tirs a pals i han posat el 7-20 al marcador. El Barça ha jugat els últims minuts amb superioritat numèrica per la targeta groga ensenyada a Carolina Fernanda Alfaro, fet que ha aprofitat Martina Màrquez en una correguda per ajustar el marcador, amb la transformació posterior, a 14-20 quan faltaven dos minuts per al final.

El Barça ha tingut opcions de guanyar el partit amb el temps ja acabat. Les blaugranes han estat lluitant per plantar l’oval a l’àrea d’assaig contrària, però un avant de les locals ha fet que el partit acabés amb la victòria sevillana. Amb la derrota, el Barça no acaba d’assegurar la presència als quarts de final de la Lliga Iberdrola i haurà d’esperar una nova oportunitat d’aquí a dues setmanes contra l’Eibar.