La selecció espanyola masculina de waterpolo, amb nou jugadors catalans i 10 de l’Atlètic-Barceloneta, ha aconseguit la tercera medalla bronze en un mundial de la seva història. El conjunt, que dirigeix David Martín, de Barcelona, s’ha imposat a la final de consolació de Qatar a la selecció de França per 14 a 10. Bernat Sanahuja i Álvaro Granados, amb quatre gols, han estat els màxims golejadors del partit.

La selecció espanyola domina des del començament

La selecció espanyola ha començat de la millor manera possible la final de consolació. Els quatre primers gols han tingut el segell de l’Atlètic-Barceloneta, ja que els gols els han fet Bernat Sanahuja, Alberto Munárriz, Miguel de Toro i Felipe Perrone, tots del conjunt mariner. A més, en el primer quart ha destacat un altre jugador de la piscina de Sant Sebastià. Unai Aguirre, amb tres aturades en els primers vuit minuts, ha estat un mur per als francesos, que han perdut el primer quart per 4 a 1.

En el segon quart, l’equip de David Martín ha continuat sent el dominador clar. I amb un parcial de 5 a 3 encara ha ampliat les distàncies en el marcador amb el 9 a 4, resultat amb què s’ha arribat al descans just abans d’una nova aturada, l’enèsima, d’Unai Aguirre.

El tercer bronze del waterpolo espanyol, assegurat

Després del descans llarg, el guió no ha canviat. Unai Aguirre ha continuat aturant gairebé tots els xuts de l’equip francès. Això sí, el conjunt de Florian Bruzzo ha aconseguit un parcial de 2 a 2 en el tercer quart i, per tant, que la selecció espanyola arribés a l’últim període amb un 11 a 6 favorable.

En l’últim quart, i amb el primer parcial favorable als francesos per 3 a 4, la selecció espanyola masculina de waterpolo ha aconseguit la tercera medalla de bronze en un mundial de la seva història després de guanyar França per 14 a 10.