El Barça compta les jornades per victòries i, després d’aquest diumenge, i ja n’acumula sis de sis. Les de Jonatan Giráldez han hagut de suar contra un Llevant que, si bé ha ofert resistència, no ha pogut evitar la derrota.

Els gols, a la primera part

El primer temps ha estat, gairebé, un monòleg de les blaugrana, que han obert el marcador al quart d’hora de partit, de les botes d’Engen. Amb l’1 a 0, el Barça ha buscat el segon amb insistència i, de fet, l’ocasió més clara ha estat una rematada de Geyse a centrada de Crnogorcevic, des de la dreta.

I quan semblava que amb l’1 a 0 s’arribaria al descans, han arribat als minuts més elèctrics. Aitana ha fet el 2 a 0 al minut 42, amb comoditat, amb un xut creuat des de l’esquerra que ha superat la portera visitant, María, pel pal llarg.

Però només un minut després, el Llevant ha reaccionat tot just en posar la pilota en servei. Redondo ha rematat de cap, impecable, una centrada des de la dreta. Era la tercera vegada que les granota trepitjaven àrea local.

Les blaugrana acaben demanant l’hora

A la represa, el Barça ha presentat ben d’hora les seves credencials amb dues ocasions molt clares per fer el tercer. En el 47, Geyse ha rematat fora —amb la portera ja batuda— una centrada mil·limètrica d’Aitana. I un minut després, en el 48, Crnogorcevic ha fet lluir la portera del Llevant, que ha enviat a córner, quan el Johan Cruyff ja cantava gol.

El Barça ha dominat el joc i hi ha posat les ocasions —moltes de les quals clares— en els següents 35 minuts, però sense resultat. I Jonatan Giráldez ha mogut la banqueta per donar entrada a jugadores de refresc. La més activa, Oshoala, ha estat la que posat més perill, però sense resultat.

Contra tot pronòstic, però, el marcador no s’ha mogut i, com havia passat en la primera meitat, el Llevant ha tornat a connectar-se al matx. I ha posat pressió sobre la porteria de Gemma per fer l’empat. De fet, en els darrers minuts, ha hagut de suar de valent per desfer dues ocasions molt clares de Tatiana (92′) i de Redondo (93′).

Després de 55 partits del Barça al Johan Cruyff, el d’aquest diumenge ha estat el més obert i competit. Amb tot, però, els tres punts que han sumat les permet seguir líders amb 18 punts i ple de victòries.