racisme vinicius montjuic
Foto: EFE - Quique García

El futbolista del Reial Madrid Vinícius Junior ha tornat a viure un episodi de racisme en un camp de futbol. Durant el Barça-Madrid a Montjuïc, el brasiler ha rebut alguns càntics racistes per part d’un aficionat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. La imatge ha estat captada en un vídeo del diari ‘Marca’, i es pot apreciar com una persona ha cridat “mico” des de la graderia.

Vinícius ha estat un dels protagonistes del clàssic no tant pel seu futbol a la gespa, sinó per dues accions alienes al futbol. Primer, ha tingut una petita enganxada dialèctica amb Xavi Hernández a l’àrea tècnica i, en ser substituït, ha fet gestos cap a la graderia de Montjuïc que han provocat que, fins i tot Carlo Ancelotti, l’estirés del braç per recriminar-li l’acció i endur-se’l a l’interior de la banqueta.

El Barça respon contundentment als crits racistes

Després d’aquest episodi, el Barça ha estat contundent en la condemna: “El FC Barcelona sempre defensarà els valors del futbol i de l’esport com el respecte al rival i per aquest motiu investigarà qualsevol insult racista que s’hagi pogut produir aquesta tarda durant el partit contra el Real Madrid”.