Debut de Cruyff davant el Granada
@FCBarcelona

El 28 d’octubre del 1973 Johan Cruyff va disputar el seu primer partit oficial amb la samarreta del Barça. Ho va fer al Camp Nou i contra el Granada a la setena jornada i amb triomf blaugrana per 4 a 0. L’holandès va fer dos gols en el seu debut oficial, ara fa 50 anys.

El debut de Cruyff, un moment històric i molt esperat

Johan Cruff havia fitxat pel Barça l’agost del 1973, però la federació holandesa no li va concedir el certificat de traspàs internacional —”transfer”— per jugar fins a mitjans d’octubre. Fins a aquell moment, el Barça, entrenat per Rinus Michels es trobava a la part baixa de la classificació, a dos punts del cuer, l’Sporting i després de perdre tres dels sis partits disputats pels blaugrana fins al moment.

Amb el debut de Johan, el Barça aconseguia que un dels millors jugadors del món en aquell moment comencés a demostrar la seva vàlua. El club, presidit per Agustí Montal, havia pagat 150 milions de pessetes de l’època pel jugador, però havia hagut d’esperar més de dos mesos perquè Cruyff pogués jugar un partit oficial.

L’holandès, que havia jugat dos partits amistosos abans de debutar al Camp Nou, va fer un partit inoblidable. L’equip de Rinus Michels va guanyar per 4 a 0 i Johan va fer-ne dos.

Una temporada espectacular que acaba amb un títol de Lliga

Amb Cruyff, un dels mites històrics del barcelonisme, el Barça va encadenar 23 jornades sense conèixer la derrota i va proclamar-se campió cinc jornades abans d’acabar un campionat que va tenir com a moment icònic i històric el 0 a 5 al Santiago Bernabéu, un 17 de febrer del 1974.