El Barça ha caigut golejat per l’Arsenal en el primer partit de la pretemporada que disputa l’equip de Xavi Hernández. El tècnic ha fet jugar 23 futbolistes per començar a rodar-los de cara al que resta fins al començament de Lliga al camp del Getafe. Destaca que Gündogan i Oriol Romeu han sortit en l’11 inicial. El Barça ha jugat amb la samarreta blanca però no ha pogut estrenar-la amb una victòria.

Primera part acceptable

El Barça ha tret un equip inicial amb set teòrics titulars: Ter Stegen, Araújo, Christensen, Gündogan, Pedri, Raphinha i Lewandowski. Però ha estat Abde, el jugador que l’any passat va estar cedit a l’Osasuna, el que ha destacat més. El primer gol del matx l’ha segellat Robert Lewandowski als set minuts. L’Arsenal ha fet una pressió avançada que ha complicat molt la vida de la defensa barcelonista. Saka ha empatat als 13 minuts però els blaugrana s’han refet amb un gol de falta de Raphinha. El primer de falta directa que marca el Barça des que va marxar Messi. Dos minuts abans que s’acabés la primera part Havertz ha empatat a 2.

Canvi d’equip i maneta en contra

Xavi ha canviat totalment l’equip en el segon període. Ha fet jugar Iñaki Peña, Balde, O. Dembélé, Ansu Fati, Ferran, Kessie, S. Roberto, F. De Jong, Kounde, Eric i Fermín. L’Arsenal, que entrena Mikel Arteta, ha aprofitat que té molt més ritme que el Barça en aquest moment de la pretemporada i Trossard ha marcat dos gols que han fet gairebé impossible el triomf culer. Tot i així, Ferran Torres ha establert el 3 a 4 als 88 minuts. En una de les darreres jugades del matx Fábio Viera ha tancat el partit amb el 3 a 5 definitiu.

I dissabte toca el Reial Madrid

El Barça encara ha de jugar dos partits més en la gira pels Estats Units. Aquest dissabte, a les 23 h, s’enfrontarà al Reial Madrid a Texas i dimarts, dia 1 d’agost, a Las Vegas davant el Milan.

Fitxa tècnica del matx

FC Barcelona: Ter Stegen (Iñaki Peña, m. 46); Dest (Sergi Roberto, m. 46), Araújo (Koundé, m. 46), Christensen (Éric García, m. 46), Alonso (Balde, m. 46); Romeu (De Jong, m. 46), Pedri (Kessié, m. 46), Gündogan (Ansu Fati, m. 46); Raphinha (Dembelé, m. 46), Lewandowski (Ferrán Torres, m. 46), Abde (Fermín López, m. 46).

Entrenador: Xavi Hernández

Arsenal FC : Ramsdale; White, Saliba (Kiwior, m. 70), Magalhaes (Holding, m. 84), Timber (Tierney, m. 70); Partey (Jorginho, m. 70), Odegaard (Vieira, m. 62), Havertz (Smith Rowe, m. 46); Saka (Cozier-Duberry, m. 84), Trossard (Martinelli, m. 79) i Gabriel Jesus (Nketiah, m. 79).

Entrenador: Mikel Arteta

Gols: 0-1, m. 7: Lewandowski; 1-1, m. 13: Saka; 1-2, m. 34: Raphinha; 2-2, m. 43: Havertz; 3-2, m. 55: Trossard; 4-2, m. 78: Trossard; 4-3, m 88: Ferran Torres; 5-3, m. 90: Vieira.

Àrbitre: Alex Chilowicz. Ha amonestat Trossard, Havertz i White a l’Arsenal i Araújo al Barcelona.

Incidències: Partit amistós jugat al SoFi Stadium de Los Angeles corresponent al Soccer Champions Tour 2023 i disputat davant de 70.223 persones