La Reial Federació Espanyola de Futbol ha sortejat aquest dimecres el calendari de la Primera Federació Femenina. L’acabat d’ascendir Europa, Espanyol i Barça B són els tres equips presents de la ciutat de Barcelona. Recordem que l’equip blaugrana no pot pujar a Primera Divisió en cas que tornés a quedar primer, ja que és el filial del Barça. La Primera Federació començarà el cap de setmana del 10 de setembre del 2023 i acabarà el cap de setmana del 18 d’abril del 2024.

Els derbis barcelonins de la Primera Federació

RCD Espanyol – FC Barcelona B

La Primera Federació no podria començar millor que amb el derbi de Barcelona per excel·lència. L’Espanyol s’enfrontarà al filial del Barça a la Ciutat Esportiva Dani Jarque en la primera jornada de lliga, que es jugarà el cap de setmana del 9 i 10 de setembre del 2023. Les blaugrana defensaran títol després d’una temporada gairebé perfecta.

CE Europa – FC Barcelona B

El segon derbi es disputarà el cap de setmana de l’1 d’octubre entre l’Europa i el Barça B. El Nou Sardenya es vestirà de gala per rebre l’actual campió a la jornada 3.

RCD Espanyol – CE Europa

En menys de deu jornades ja s’haurà jugat tota la primera volta de derbis barcelonins. L’Espanyol i l’Europa tancaran aquesta tongada de partits dins de la jornada 7, que es disputarà el cap de setmana del 5 de novembre a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

FC Barcelona B – CE Europa

El Barça B rebrà l’Europa el cap de setmana del 21 de gener del 2024. La Ciutat Esportiva Joan Gamper acollirà el primer derbi entre equips barcelonins de la segona volta a la jornada 15.

CE Europa – RCD Espanyol

La tornada de l’Europa – l’Espanyol al Nou Sardenya, després d’haver jugat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque a la primera volta, serà a la jornada 18, que es jugarà l’11 de febrer del 2024.

FC Barcelona B – RCD Espanyol

No serà fins a la penúltima jornada que tornarem a gaudir del màxim derbi barceloní. En aquest cas, l’enfrontament es disputarà el cap de setmana del 21 d’abril del 2024 a la Ciutat Esportiva Joan Gamper entre el Barça B i l’Espanyol.