Partit d’alt voltatge en la darrera jornada de la Lliga regular a la Divisió d’Honor d’hoquei herba, en què el FC Barcelona no ha pogut aconseguir una plaça per disputar la Final Four. L’Atlètic Terrassa, que arribava com a segon classificat, ha fet valer la solvència defensiva i l’efectivitat en atac per frustrar les expectatives dels blaugrana.

Els vallesans han controlat el primer temps, en què no han patit gens al darrere —el Barça ha tingut dificultats per definir les ocasions en els últims metres— i s’han mostrat efectius en atac. Quim Malgosa ha avisat al minut 3 de partit amb una ocasió molt clara, sol, davant de porteria. Ha estat un avís, perquè els visitants han inaugurat el marcador de penal córner, a mig segon quart, de l’estic de Pol Cabré. Era el segon llançament de càstig.

Emoció fins al final

El Barça ha sortit més endollat en la represa i a cap de cinc minuts ha plasmat la seva comoditat al terreny de joc. Pol Comta ha disposat de dues ocasions clares per igualar el marcador, però de dos possibles 1 a 1, s’ha passat al 0 a 2: Sant Ibáñez ha aprofitat una contra per ampliar distàncies.

Tot i el cop, i la necessitat de guanyar en la darrera jornada per tenir opcions de disputar el play-off per al títol, els de Pol Garrido han reaccionat: Sergi San Martín ha fet l’1 a 2 abans de la fi del tercer quart i en l’últim període els blaugrana han empatat mitjançant Joan Martínez.

Si semblava que el partit seria emocionant fins al final, el centenar d’espectadors del Pau Negre han confirmat que sí. Marc Sallés ha avançat de nou l’Atlètic Terrassa, de penal, per fer el 2 a 3 i Pol Cabré ha fet el 2 a 4 a falta de dos minuts per al final, temps en què els blaugrana han fet el 3 a 4 definitiu, de l’estic de Sergi San Martín —ha anotat dos gols.

La carambola tampoc no s’hauria donat

Aquest marcador ha fet que el Barça hagi acabat ja la temporada perquè, en cas d’haver superat l’Atlètic Terrassa —els vallesans han acabat la Lliga regular en segona posició— hauria necessitat a la vegada una derrota del Club de Campo, que marcava la zona de play-off. Els madrilenys han golejat el Jolaseta per 6 a 1.