L’Europa ha perdut clarament al camp de l’Andratx per 4 a 1 i amb aquesta derrota consuma el descens a la Tercera Federació, quan falten dues jornades per al final de la Lliga. Ha estat una derrota amb polèmica, ja que els escapulats han protestat molt insistentment pel segon gol dels balears, ja que reclamen que De la Espada ha marcat amb la mà. De fet, fins i tot els graciencs han amenaçat d’abandonar el partit.

L’Europa s’avança

Els primers minuts han estat de tempteig, tot i que l’Andratx ha tingut una mica més de domini que l’Europa. Al quart d’hora, però, gran recuperació dels graciencs al mig del camp que ha acabat convertint David Jiménez amb el 0 a 1. A partir d’aquí els balears han tingut el control i la possessió de la pilota. Els escapulats, ben posicionats sobre el camp, no han concedit espais, però una centrada lateral l’ha rematat de cap Llabres, que ha aconseguit l’empat a un just abans de la mitja hora de joc. El gol dels locals no ha canviat la dinàmica, ja que l’Andratx ha seguit dominant i l’Europa, defensant-se amb ordre.

Els escapulats, a punt de retirar-se

I en el minut 43 ha arribat la jugada polèmica. A la sortida d’un córner De la Espada ha rematat i ha marcat el 2 a 1. Els jugadors de l’Europa han reclamat insistentment que el jugador de l’Andratx havia rematat amb la mà, però l’àrbitre ha concedit el gol. Hi havia tanta indignació entre les files escapulades, que el tècnic, Gerard Albadalejo, ha ordenat la retirada de l’equip. Després d’uns minuts d’incertesa i d’un diàleg entre l’àrbitre i Albadalejo, el partit s’ha reprès amb els jugadors i el cos tècnic de l’Europa molt indignats.

Els graciencs no reaccionen a la segona part

L’Europa ha sortit amb més empenta a la segona part. Els escapulats han buscat l’empat, però en la primera aproximació dels balears ha arribat el tercer. Vinicius de cap en el minut 55 ha fet el 3 a 1. Els graciencs han intentat reaccionar, però mentalment tant la jugada del segon gol com la del tercer els han afectat molt i no han tingut capacitat per generar joc i, per tant, ocasions de perill. Han tingut la possessió de la pilota, però no han pogut superar l’ordenada defensa de l’Andratx. L’estocada final ha arribat en el minut 85, quan Calonge ha rematat un córner i ha fet el 4 a 1 definitiu.